1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. “Müslüman öldürmek kötüyse neden Rusya ve Çin ile sorunumuz yok?”
“Müslüman öldürmek kötüyse neden Rusya ve Çin ile sorunumuz yok?”

“Müslüman öldürmek kötüyse neden Rusya ve Çin ile sorunumuz yok?”

Faize Rafsancani, İran rejimini eleştirmeye devam ediyor.

09 Ocak 2021 Cumartesi 18:01A+A-

HAKSÖZ HABER

İran eski Cumhurbaşkanı Haşim Rafsancani’nin kızı Faize Rafsancani İran rejimini eleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adem Yılmaz’a verdiği röportajlarda İran yönetime sert eleştiriler yönelten Faize Rafsancani yönetimin İranlıları İslam’dan soğuttuğunu belirtmişti.

Instagram’dan yaptığı paylaşımlarda Faize Rafsancani, babası Haşim Rafsancani’nin İran’ın Suriye’ye girmesine karşı olduğunu belirtti. Faize Rafsancani, Süleymani’nin babasının yanına geldiğini kendisinin ise Suriye’ye asker gönderilmesine karşı çıktığını belirtiyor. “Süleymani'nin eylemlerinin ve bizim direniş politikamızın sonucu ne oldu?  Ülkemizin sorunlarının düğüm noktası nedir ve İran'ın kalkınmasının yolu nedir? Direndiğimizi söylüyoruz ama bu direnişten nasıl onur duyabiliriz. Direniyor olmaktan elimize ne geçti?  Ekonomimizde, özgürlüğümüzde ve dış politikamızda direniş siyaseti nasıl bir gelişme gösterdi? Sonuç olarak dostlarımızı yani komşularımızı kaybettik.”

basliksiz-006.jpg

Suriye Savaşı’na İran’ın dâhil olmasının toplumsal yansımalarına dikkat çeken Rafsancani yıkıcı sonuçlara dikkat çekiyor. “İnsanlığa, demokrasiye, insan haklarına ve Müslümanların yaşam hakkına gerçekten inanıyorsanız, neden beş yüz bin Suriyelinin ister kimyasal ister konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü bir yere gidelim ki? Eğer Müslüman öldürmek kötüyse neden Rusya ve Uygurları öldüren Çin ile sorunumuz yok.”

Rafsancani’nin sözleri İran'ın politik olarak durduğu yeri özetler nitelikte! 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum