1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Müslüman-Hıristiyan komitesinden BM'ye İsrail'i durdur çağrısı
Müslüman-Hıristiyan komitesinden BM'ye İsrail'i durdur çağrısı

Müslüman-Hıristiyan komitesinden BM'ye İsrail'i durdur çağrısı

Uluslararası toplum, meşru hakları için işgalci İsrail'e karşı direnen Filistinliler için uluslararası koruma sağlamaya çağrıldı.

29 Eylül 2022 Perşembe 23:37A+A-

HAKSÖZ HABER 

Kudüs ve Kutsallarını Destekleme Komitesi olan İslam-Hıristiyan Komitesi, dün yaptığı basın açıklamasında Birleşmiş Milletler'i, İsrail işgalcisinin Filistinlilere karşı işlediği "acımasız suçlara" karşı müdahale etmeye ve durdurmaya çağırdı.

Yapılan açıklamada, "Filistinliler, tüm bileşenlerini hedef alan eşi görülmemiş vahşi bir savaşla karşı karşıya" ifadelerine yer verildi. Açıklamada Filistinliler, 'insani ve uluslararası kriterlerin tüm sınırlarını aşan her türlü vahşi suça maruz kalıyorlar' denildi.

 

"Filistinlilerin kanını dökmek İsrail işgal güçleri için normal bir şey haline geldi."

Kudüs'teki değerli alanları koruma ve destekleme komitesinin açıklamasında, "Filistinlilere karşı işlenen bu tam teşekküllü suçların failleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmalı ve soruşturulmalıdır” denilirken, 'İsrail'in işgaline dokunulmazlık veren ve suçlarını sürdürmesine izin veren suçlara' yönelik uluslararası sessizliği kınıyoruz" denildi.

Komitenin açıklamasının sonunda tüm dünyaya seslenildi ve şöyle denildi: "Uluslararası toplumu meşru hakları için savaşan Filistinliler için uluslararası koruma sağlamaya çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT