1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Müslüman Gençler İncirlik'e Yürüdü (FOTO VİDEO)
Müslüman Gençler İncirlike Yürüdü (FOTO VİDEO)

Müslüman Gençler İncirlik'e Yürüdü (FOTO VİDEO)

ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla İncirlik Üssüne yürüdü.

14 Ekim 2012 Pazar 02:46A+A-

ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifinin öncülüğünde “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Müslüman gençler İncirlik Üssüne yürümek için Adana Sabancı Merkez Camii’nde buluştu.

Adana Sabancı Merkez Cami’nden teşrik tekbirleri ve sloganlar eşliğinde İnönü Parkı’na yüründü. Çok sayıda ABD karşıtı pankartın taşındığı eylemde Suriye de unutulmadı. Eylemde Tevhid bayraklarının yanı sıra Özgür Suriye Ordusu flaması da taşındı.

Hacı Ali Doğan'ın sunum yaptığı İnönü Parkında ilk konuşmayı gazeteci-yazar Adem Özköse yaptı. Özköse konuşmasında; Afganistan ve Irak'ta Müslümanları katleden ABD'yi protesto etmek için Adana'ya geldiklerini belirtti. İslam coğrafyasını kana bulayan zalimlerin tutuklanması gerekirken Türkiye'de üs sahibi olmalarını eleştiren Özköse, "Bizler İslami gençlik olarak Adana'daki İncirlik Üssü'nün bir an önce kapatılmasını istiyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Abdullah Taha Can, Amerika’nın bir an önce Türkiye’yi terk etmesini isteyerek, “Başta Adana’daki İncirlik Üssü olmak üzere ABD’ye ait bütün üslerin kapatılmasını istiyoruz. Adana’ya bu isteklerimizi dile getirmek, Amerikalılara 'Yankee go home' demek için geldik. Ayrıca zalimler birbirlerine benzerler. Suriye diktatörü Esad’ın da Müslümanları katlederken ABD’ye benzemesi gibi. İslami gençlik olarak diktatör Esad’ın Suriye’yi terk etmesi, Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Eyleme "Coğrafyamızda ABD Emperyalizmine de Baas Diktatörlüğüne de Yer Yok!" yazılı bir pankartla katılan Grup Yürüyüş'ün “Vur Vur Emperyalizme Vur” marşına gençler yumrukları havada eşlik etti. Ardından İncirlik Üssüne doğru yola çıkıldı.

Adana İncirlik Üssüne gitmek isteyen gençler İncirlik ilçesinin girişinde polis barikatıyla karşılaştı. Yürüme ısrarına rağmen polis barikatı kaldırmayınce eylem İncirlik girişinde devamn etti.

Burada ilk konuşmayı Habbab Çetin Akdeniz yaptı. Akdeniz, Amerikan zindanlarında esir kaldığı yıllardan bazı kesitler anlattı. Burada yapılan işkenceleri, ümmetin namusunun nasıl kirletildiğini anlattı. Amerikalırın tutuklanan her mahkum başına para aldıkları için suçsuz yere insanları tutuklarından bahsederek sözlerine son verdi.

Ardından sözü yazar Hamza Er aldı. Er, konuşmasında; “İki duyguyu aynı anda yaşıyorum. Bunlardan birincisi onurdur. İkincisi utançtır. Onur duyuyorum çünkü Türkiye’nin değişik illerinden buraya gelen gençler Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de vb. yerlerde yaptığı katliamlara karşı çıkan ve umut veren bir gençlik var. Utanç duyuyorum çünkü kendi ülkemizde bu katillere kucak açmış olmaktan. Dünyada Müslümanların kanını akıtan katil ABD’ye karşı barikat kurulması gerekirken, kendi ülkemizde Müslümanları katledilenleri protesto etmek amacıyla buraya toplanan bizlere kurulmuştur.” diyerek sözlerine son verdi.

Ve Grup Yürüyüş yine marşlarıyla eyleme renk kattı. “Vur Vur Emperyalizme Vur” ve “Özgürlük Türküsü” marşlarını okuyarak ABD'ye karşı İslam dünyasında büyüyen intifadaya selam gönderen Grup Yürüyüş, “Yalla İrhal Ya Beşşar” diyerek Suriye direnişinin zafere ulaşması için toplulukla hep birlikte dua etti. 

Adem Özköse'nin teşekkür konuşmasının ardından İslam coğrafyasında ABD'ye karşı çarpışırken şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Zalimlere, diktatörlere, emperyalistlere ve siyonistlere karşı mücadele eden tüm Müslümanlar için Adil Tuna'nın yaptığı duaya hep bir ağızdan amin denildi. ve son olarak Amerikan bayrağı ateşe verildi.

Eylemde “Katil ABD Adana’dan Defol”, "İncirlik Üssü Kapatılsın!", "Hükümet Uyuma, Katiller Burada!", “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Katil Esed Suriye’den Defol”, “Yankee Go Home”, “Ümmetin Birliği Sınırları Aşacak”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez”, "Baas Çetesi Hesap Verecek!", "Vur Vur Taliban ABD'ye Vur!", "Özgür Suriye Ordusu Şebbiha'nın Korkusu" sloganları atıldı.

KÜRŞAT OKUR / Haksöz-Haber

adana_incirlik_eylemi-20121013_01.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_02.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_03.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_04.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_05.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_06.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_07.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_08.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_09.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_10.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_11.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_12.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_13.jpg

amerika-abd-bayragi-incirlik.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum