1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Müslüman Genç Davetçi Dergisinin 6. Sayısı Çıktı
Müslüman Genç Davetçi Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

Müslüman Genç Davetçi Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

Müslüman Genç Davetçi Dergisi 6. Sayısı Çıktı!

02 Nisan 2015 Perşembe 00:08A+A-

Müslüman Genç Davetçi dergisinin bu sayısında dünya ve Türkiye gündemini değerlendiren yazıların yanında Kur'an usulü, davet ve tebliğ içerikli yazılar ve İslami hayatı konu değerlendirmeler bulunuyor.

Müslüman Genç Davetçi Dergi'nden Alıntıladığımız Bir Değini:

Çocuklarımız ve Gençlerimiz Geleceğimizdir!

unnamed-021.jpgMedine’ye öğretmenlik yapma cesaretini gösteren Musablar, Bedir ashabına komutanlık yapma özgüvenine sahip Usameler belki de derneklerimizde ve vakıflarımızda sohbet yaptığımız sırada bizi yaramazlıklarıyla rahatsız ediyor. Belki de koşuşturmaları sebebiyle dikkatleri üzerlerine çekiyor diye içten içe kızıyoruz onlara.

Ahlaki yozlaşmanın tavan yaptığı, sosyal duyarlılığın dibe vurduğu günümüzde, umutlarımızı çoğaltmak için tutunacak dallarımız,  çocuklarımız, gençlerimiz. Dindar Nesil söylemlerinin retorikten ibaret kaldığı, her yönden kuşatılmış, uyuşturucu batağına saplanmış, kalbi hastalıklı nesli üreten bir bozuk düzende çocuklarımızı ve gençlerimizi necasetten uzak tutmak,- mümkün değilse- arındırmak en elzem görevdir omuzlarımıza yüklenen.

Kapımıza gelmiş her çocuk ve genç, bizi cennete taşıyacak birer vesile, birer sağlam ip. Kapımız yerine ateş çukuruna fevç fevç yol alan her çocuk ve genç ise bizi cennet yolundan alıkoyan birer diken, birer çalılık. Uzun yola çıkmaya hüküm giymiş olan bizlerin heybesini güzelliklerle doldurmaya ihtiyacı var. Ölüm meleğinin çağrısına kadar dinlenmenin, savsaklamanın, ötelemenin olmadığı bir yolun yolcuları olan bizler, geleceğimizi hazırlama görevini en iyi, çocuk ve gençlerimizi kazanmakla ifa edebiliriz.   

Akıbetin muttakilerin olduğu müjdesine talip olan bizler; mescitlerimizin, camilerimizin, vakıf ve derneklerimizin mimarisinden daha fazla; çocuklarımızın, gençlerimizin zihinlerini ve kalplerini bina etmeye önem vermeliyiz. Ebu Leheblerin ölmediği, Ebu Cehillerin kıtalar dolaştığı bir zaman diliminde düşmanını tanıyan, unutmanın ihanet olduğu bilinciyle hareket eden, her daim diri zihin ve kalp dünyasına sahip bir geleceğe vesile olmak rıza-yı Bari’ye en yakın eylem.

 Çocuklarımız ve gençlerimiz; topukları üzeri gerisin geriye dönmeyecek, düşmanlarımıza karşı beslediğimiz tertemiz atlara binecek, hazırladığımız silahları omuzlayacak, Hatemul Enbiya’nın çıkageleceğini haber verdiği Ebu Kubeys tepesinin ardındaki müsellah orduya karşı duracak- ki bu ordu günümüzde coğrafyacımızı kirletmekte; kan ve göz yaşına boğmaktadır-  geleceğimizdir.

Öğrettiğimiz her elif ba harfi, geleceğimizin inşaası için konulmuş bir tuğla… Genç dimağlara ve gönüllere her nasihatimiz, rüşde erme çabasına bir katkı… Çocuklarımızın ve gençlerimizin her sırtlarını sıvazlamamız, başlarını okşamamız dara düştüklerinde bir kalbi ferahlık, bir hamd etme vesilesi… Çocuklarımız ve gençlerimizle ekmeğimizi her pay edişimiz, hanemize bereket, geleceğimize bir vefa…

Rabbimiz, camilerimizde, mescitlerimizde, vakıf ve derneklerimizde koşuşturan çocukları eksik etme!

Rabbimiz, kalbi ve zihni tertemiz gençler yetiştirmeye bizi vesile kıl!

Rabbimiz; bizi, ehlimiz olan eşlerimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi cehennem ateşinden koru!

Rabbimiz; bizi, ehlimizi cennetine mirasçılar kıl!

HABERE YORUM KAT