1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı

Muş'ta üniversite öğrencileri Amerika ve Avrupa ülkelerinde başlayan ve dünyada büyük yankı bulan öğrenci eylemlerine destek için basın açıklaması yaptı.

29 Nisan 2024 Pazartesi 18:00A+A-

29 nisan pazartesi saat 12:30’da kütüphane önünde yapılan basın açıklamasıyla Amerika ve Avrupa ülkelerinde Gazze’de süregelen soykırımı ve ülkelerinin İşgalci Siyonist İsrail’e verdikleri desteği kınayan ve Dünya’da büyük yankı bulan öğrenci eylemlerine destek için açıklamalarda bulunuldu.

Öğrenciler adına selamlama konuşmasını İngilizce Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Emine EDİŞ yaptı. Konuşmasını İngilizce ve Türkçe sürdüren öğrencimiz kısaca aşağıdaki konulara değindi.

“Bugün, bu meydanda ayağa kalkan üniversiteli kardeşlerimizin duruşuna tanıklık etmek ve vicdanın çığlık çığlık yükseldiği batıdan doğuya tüm yeryüzü coğrafyasına güçlü bir ses olmak için toplandık.

Bilindiği üzere Siyonist çetenin 7 ayı aşkın süredir Gazze’de işlemediği suç kalmadı. Dünyanın dört bir yanında ise halklar Gazze ile dayanışma için vicdan intifadası başlattı. Bu intifadanın son halkası ise son günlerde gündemde olan ABD üniversitelerinde ve yavaş yavaş Avrupa’ya yayılan Gazze direniş eylemleri.

ABD’li öğrenciler 20’yi aşkın üniversitede günlerdir Gazze halkının acısını ve direniş bilincini gündemleştirmek için eylemler ve boykot çalışmaları yürütüyorlar. Öğrencilerin en temel talebi ise üniversitelerinin Siyonist işgal çetesi ile olan akademik ve ticari anlaşmalarını sonlandırması.

ABD’de vicdan intifadasına destek vermek için bizler Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri olarak bugün buradayız. 7 Ekim’den bu yana süregelen direniş farklı boyutlarda devam ediyor. Geçtiğimiz hafta New York’ta, Columbia üniversitesinde başlayan Gazze ile dayanışma eylemleri, bugün ABD genelinde 25 üniversitede öğrenciler, üniversite yönetimlerine Siyonist çete ile olan ilişkilerini sonlandırma çağrısını dile getiriyor. Biz de Muş Alparslan Üniversitesi kampüsünden ABD’deki arkadaşlarımıza destek çağrımızı yineliyoruz.

Amerika’da öğrenciler bu gösterileri gerçekleştirirken, Siyonizm'in maşası konumundaki üniversite yönetimleri ve Amerikan polisi de elbette boş durmuyorlar. Bugüne dek yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken onlarcası da okullarından uzaklaştırma cezası almış durumda. Bedel ödemeyi göze alan ve her türlü engellemelere rağmen eylemlerini sürdüren bu onurlu öğrencileri selamlıyoruz.

Bu eylemler sadece Amerika’yı tedirgin etmiyor, Netenyahu da geçtiğimiz gün ABD üniversitelerindeki eylemlerle ilgili açıklama yaparak gösterileri korkunç bulduğunu, bir an önce sonlandırılmasını istediğini belirtti. Katil Netenyahu’yu tutuşturan bu eylemlerin biz de tüm dünyaya ilham olmasını istiyor ve kampüslerin Siyonizmin değil direnişçilerin, Filistin destekçilerinin rengine boyanması çağrısında bulunuyoruz! Yine Türkiye’deki üniversitelerdeki sessizliğin kırılmasına da vesile olmasını diliyoruz.

Daha sonra İlköğretim matematik bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ramazan TAŞDEMİR basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının tam metni aşağıda sunulduğu gibidir.

“Filistin meselesi bu yüzyılın başından beri var olan bir mesele olmakla beraber hiçbir zaman bu kadar dünya gündemini teşkil etmemiştir. Çünkü Aksa Tufanı ile İşgalci İsrail’in aşama aşama, yok etmeye çalıştığı Filistin, ilk kez kendisine biçilen kefeni yırtmış ve İsrail’in yenilmezlik efsanesini yerle bir etmiştir.

Bununla beraber Gazze’de Batağa saplanan, bir tane bile esirini kurtaramayan ve şanlı direnişe karşı somut başarı elde edemeyen katil İsrail, insanlık tarihinin şahit olduğu en vahşi katliamını gerçekleştirmiş ve 6 aylık sürede çok büyük kısmı çocuklar ve kadınlardan oluşan otuz beş bini aşkın insanın katline, hastanelerin, camilerin ve birleşmiş milletler gözetimindeki lokasyonların yıkımına binlerce ağır yaralı ve travmatik olaylara neden olmuştur.

Ancak Gazze halkı ve Kassam tugayları da dünyanın görebileceği en şerefli, en sebatkar direnişleriyle, açlığa, yokluğa, ağır bombardımanlara karşı duruş sergilemişlerdir. Bu ahlaki duruş bugün, Amerika’nın ve diğer batılı devletlerin desteklerine karşı halkların vicdanında cevap bulmuştur.

Amerika durmaksızın silah başta olmak üzere, enformasyon, teknoloji ve istihbari alanlarda İsrail’i koruyup kollarken Üniversitelerin kampüslerinde, Filistin direnişi selamlanmakta ve okuldan atılma, tutuklanma, hapsedilme gibi bedellere rağmen gitgide yayılmaktadır. Columbia üniversitesinde başlayan eylemler, 25’in üzerinde üniversitede polis şiddetine rağmen devam etmektedir. Öğretim üyeleri de tutuklanabilmekte ve şiddete maruz kalmaktadır. Dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard, Yale, Columbia, Stanfort ve diğerlerindeki bu eylemlilikler Amerika’yı ve Siyonist israil’i korkutmaktadır. Bu uyanan vicdan hareketinin kanlı iktidarlarını sürdüren batılı efendilerin sonunun başlangıcı olmasını dileriz.

Üstat Sezai KARAKOÇ’un ifadesiyle: “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” diyerek bu zulüm çarkınızın elbette kırılacağını size müjdelemek isteriz. Bizler üniversite öğrencileri olarak Gazze’deki mücahit kardeşlerimize dua ve eylemlerimizle destek olmaya gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Amerika başta olmak üzere Fransa kampüslerinde ayaklanan üniversiteli vicdan sahiplerine Muş Alparslan üniversitesi öğrencileri olarak selam gönderiyoruz.

Gazze’de müslümanların bedenleriyle, ciğerpareleriyle ve tüm varlıklarıyla “Hasbünallahi ve nimel vekil” diyerek tutuşturdukları bu iman ve özgürlük meşalesinin tüm dünyada adalet ve iyiliğe, barış ve onura vesile olmasını Yüce Rabbimizden temenni ediyoruz.

"Yaşasın Küresel İntifada" basın açıklamamıza katıldığınız için siz hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.”

Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasının ardından Rektör Prof. Mustafa ALİCAN Filistin meselesi ve tarihi misyonumuz, yapabileceklerimiz konularını merkeze alan bir konuşma yaptı.

1-309.jpg

3-241.jpg

4-179.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum