1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi Yine Dik Durdu: “Mahkemeniz Geçersizdir!”
Mursi Yine Dik Durdu: “Mahkemeniz Geçersizdir!”

Mursi Yine Dik Durdu: “Mahkemeniz Geçersizdir!”

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi, ''hapishane baskınları'' davasının ikinci duruşmasında yine dik durdu ve mahkemenin geçersiz olduğunu söyledi.

22 Şubat 2014 Cumartesi 14:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kamuoyunda "hapishane baskınları" olarak bilinen ve Mursi'nin dışında 130 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Duruşma salonunda ses geçirmeyen cam kafes içerisinde bulunan Mursi, duruşmanın başlamasıyla birlikte hakime hitaben, "Mahkeme başkanı bana hasmı gibi davranıyor, bu doğru değil" dedi.

AA'nın geçtiği habere göre mahkeme başkanıyla kişisel bir sorunu olmadığını söyleyen Mursi, sanıkların bulunduğu ses geçirmeyen kafesteki mikrofonun kapatılmasına karşı ise "Korkmayın. Sesi açtığınızda benden sorumsuz bir söz işitmeyeceksiniz" dedi. Mursi, "Daha önce söylediğim gibi, mahkemenin bu maskaralığın bir parçası olmasını istemiyorum" ifadesini kullandı. 

“Ben Cumhurbaşkanı Mursi, Yargılanmam Geçersizdir!”

Kendisini, "Ben Cumhurbaşkanı Doktor Muhammed Mursi" sözleriyle tanıtan Mursi, "Yargılanmam geçersizdir" diye konuştu.

Mursi'nin sözleri, diğer sanıklar tarafından alkışlarla karşılandı. Tutuklular, Mursi'ye hitaben, "Sağlam dur ey kahraman, senin hapsedilmen vatanı özgürleştirecek", "Halk, başkanın direnişini kutluyor" şeklinde slogan attı.

Yaşanan diyalogların ardından mahkeme başkanı, ses geçirmeyen kafesteki mikrofonu kapattı. 

Duruşma, tutuklu avukatlarının taleplerinin görüşülmesi için 24 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

***

Diktatör Mübarek'in istifa etmek zorunda kaldığı 25 Ocak'tan üç gün sonra, 28 Ocak 2011 sabahı Mursi, Müslüman Kardeşler’in Mübarek karşıtı gösterilere katılacağını açıklamasının ardından tutuklanarak Vadi'n Natrun Hapishanesi'ne konulmuş, 30 Ocak akşamı ise, ülke genelinde kitlesel firarların gerçekleşmesi sırasında çoğu Müslüman Kardeşler yöneticisi 34 kişi ile birlikte hapisten çıkarılmıştı.

HALK YİNE PROTESTO ETTİ

Mısır'ın Süveyş kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösteride, Mursi'nin yargılanması protesto edilerek derhal serbest bırakılması talep edildi. İnsan zinciri oluşturan göstericiler, Mursi'nin yanısıra 3 Temmuz'daki darbenin ardından başlatılan "keyfi gözaltılara" da son verilmesi çağrısında bulundu. Polis, muhtemel gösterilere karşı tedbir amacıyla mahkeme binaları önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı, binaların önünde araçların park etmesi engellendi.

Eş-Şarkıyye ilinde Mursi'nin yargılanması insan zincirleri oluşturularak protesto edildi. Eyleme, Mursi'nin kardeşleri Said ve Hüseyin ile akrabalarının da katıldığı belirtildi. Minya’da düzenlenen gösteride de Mursi hakkındaki davalar protesto edildi. Eylemciler, üzerinde darbe karşıtı direnişin sembolü Rabia işareti ve Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı. 

 

 

HABERE YORUM KAT