1. HABERLER

  2. HABER

  3. Murat Karayılan, İsrail'e Göz Kırptı
Murat Karayılan, İsraile Göz Kırptı

Murat Karayılan, İsrail'e Göz Kırptı

PKK'nın önde gelenlerinden Murat Karayılan İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonuna açıklama yaparak İsrail'den Türkiye'yi 'ortak düşman' ilan etmesini istedi!

22 Eylül 2010 Çarşamba 11:33A+A-

Türkiye'nin Suriye ve İran'la olan sıcak diplomatik ilişkilerine dikkat  çeken Karayılan "Bizim sorunumuz İsrail ile Türkiye arasındaki askeri ilişkilerde yatıyor." dedi. 

Reuters'ın haberine göre PKK lideri Karayılan "Bizim İsrail ile sorunumuz İsrail ile Türkiye arasındaki askeri ilişkiler nedeniyledir. Türkiye'nin gerillalarımıza ve halkımıza karşı kullandığı en gelişmiş askeri teknik İsrail'den gelmektedir" ifadelerini kullandı.

PKK lideri Karayılan, İran ve Suriye'ye karşı da ortak tavır alınmasını istedi.

Kanalın muhabiri Itai Anghel'e konuşan Murat Karayılan, "İsrail'in, özgürlük için mücadele verenleri ezmek isteyenlere yardımı kesmesini talep ediyoruz." dedi. Karayılan, Türkiye'nin PKK ile mücadelede kullandığı en gelişmiş teknolojiyi İsrail'den aldığına dikkat çekti.

Türkiye'nin sıcak ilişkiler geliştirdiği İran ve Suriye'nin hem PKK'nın hem de İsrail'in düşmanı olduğun belirten Karayılan, "Bölgedeki her ülke -Suriye, Türkiye ve İran - bizi yok etmek istiyor. Siz de bizi yok etmeleri için onlara (Türkiye'ye) silah veriyorsunuz." dedi.

İsrail'le 1960 ve 70'li yıllarda dost olduklarını belirten terör örgütü elebaşı, "O zamanlar size hayrandık. Ama 1980'dn bu yana Türkiye'yle ilişkileri ve askeri işbirliğini güçlendirdiniz. Burada (Kandil'de), bize karşı sistematik zulüm ve imha kampanyasına yardım edenler arasında görülüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara olayının ardından yaşanan krizde bile İsrail'in hâlâ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yakınlaşma çabalarını 'hayret verici' olarak nitelendiren Karayılan, "Erdoğan; alenen Hizbullah ve Suriye'yle ilişkileri güçlendiriyor. Ahmedinejad'ı kucaklıyor ve Hamas'ı övüyor. Sizin dostunuz olduğuna emin misiniz?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum