1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Murat Alan’a Vahşice Saldıranlara Komik Ceza!
Murat Alan’a Vahşice Saldıranlara Komik Ceza!

Murat Alan’a Vahşice Saldıranlara Komik Ceza!

Otobüste tartıştığı mini etekli hemşireye tekme atan sanığa 4 yıl hapis cezası verilen yargı sistemi Akit Haber Müdürü Murat Alan’ı örgütlü olarak feci şekilde darp eden ülkücü sanıkların suçunu basit cezalarla geçiştirdi.

26 Aralık 2019 Perşembe 12:09A+A-

Yargı kararları birbirinden tutarsız manzaralar ortaya çıkarıyor. Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a Cuma namazına giderken çocuğunun yanında vahşice saldırıp hastanelik eden Ülkücü saldırganlara mahkemeden adeta ödül gibi bir ceza çıktı. 4 sanıktan ikisi 7 ve 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, 2 sanık ise sadece 4,500 TL para cezasına mahkum oldu.

Ülkücü kimlikli 4 saldırgan Murat Alan’ın generallerle ilgili sözlerine kızarak Ankara’dan İstanbul’a gelmiş vd burada saldırı gerçekleştirmişlerdi. Bu saldırıya ilişkin görülen davada verilen karar, “Bu nasıl adalet!” dedirtti. 6 yaşındaki oğluyla cuma namazına giderken Murat Alan’a beyzbol sopası ve bıçaklı saldırı düzenleyen 4 saldırganın 2’si 7-10 ay arasında hapis cezasına çarptırılırken, iyi hal indirimi uygulanan eli kanlı diğer canilere 4 bin 500 lira adli para cezası verildi.

Bu bir nefret suçudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet zirvesinin kınama yayımladığı vahşet ile ilgili yapılan yargılamada, şehir eşkıyaları mahkeme tarafından açıkça korundu. Gaziosmanpaşa 14. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerin beraat ve tahliyelerini istedi. Akit Medya Grubu’nun avukatı Ali Pacci ise saldırının “basit adli bir vaka” olmadığını söyledi. Saldırganların cezalandırılmasını talep eden Avukat Pacci, “Ankara’dan geliş amaçları müvekkilimi Akit TV’deki sözleri nedeniyle cezalandırmaktır. Bu bir nefret suçudur. Sanıkların üst sınırdan tayini ile cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Eli kanlı caniler toplum içinde

Davayı karara bağlayan Gaziosmanpaşa 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Hakime Elif Tanyeri Özgilik, sanık Ferhat Özcan’a “kasten basit yaralama” suçundan 7 ay 15 gün, hakaret suçundan da 2 ay 27 gün olmak üzere toplamda 10 ay 12 gün hapis cezası, sanık Savaş Karaca’ya “kasten basit yaralama” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Eli kanlı canilere iyi hal indirimi uygulamayı da ihmal etmeyen mahkeme, sanık Bayram Geçimli ile Serdar Acar’a da “kasten basit yaralama” suçundan 4 bin 500 TL para cezası uyguladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT