1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mumları Yine Söndü
Mumları Yine Söndü

Mumları Yine Söndü

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in; “Hayır bildirisi dağıtan kadınlara AK Partililer saldırdı” iddiası da palavra çıktı... Emniyet’te ifade veren genç; “Ben AK Partili değilim, DSP’ye sempatim var... Ben kadınlara saldırmadı

09 Eylül 2010 Perşembe 03:52A+A-

AK Partili olduğu ve Bahçelievler'de CHP'li kadınlara saldırdığı iddia edilen Mesut Er isimli şahıs, Emniyet'e verdiği ifadesinde, "Ben iddia edildiği gibi AK Partili değilim. DSP'ye sempatim var. Bu bayanlarla tartışmamın sebebi uykumu bölmeleri. Bana hakaret edip sopayla saldırdılar. Kadınlar bana, 'Ayı... Ayı olmasan böyle bir evde yaşamazsın zaten ş...siz' şeklinde sözler söylediler" dedi.

Berhan Şimşek, olay sonrası "Başbakan kendi militanlarını, kendi gerillalarını sokaklarda CHP örgütüne saldırtıyor. Çakallar gibi, kurtlar gibi saldırıyorlar" demişti. Kılıçdaroğlu da olayı araştırmadan değerlendirmede bulunmuş ve "Evet çıkarsa AKP'nin getirdiği baskıyı toplum yaşayarak görecek. Bahçelievler'de 'hayır' bildirisi dağıtan 3 genç partiliye fiziki saldırıda bulundular. Bu tabloyu bütün yurttaşların görmesi lazım" diye konuşmuştu.

Bahçelievler'de 'hayır' bildirisi dağıttıkları sırada AK Partili bir gencin saldırısına uğradıklarını savunan ve yerlere yatarak basına poz veren 3 CHP'li kadının iddiaları yalanlandı. Emniyet'te ifade veren Düzce doğumlu Mesut Er'in, iddia edildiği gibi AK Partili değil, DSP sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Berhan Şimşek'in ikinci yalanı!

İstanbul Avcılar'da Müslüman kadınları rahibeye benzeten afişlerin asılmasına onay verdiği ortaya çıkan Berhan Şimşek'in; CHP'li kadınların AK Partili olduğunu iddia ettikleri bir kişinin saldırısına uğradıklarını ve dayak yediklerini açıklaması da yalan çıktı. Şimşek'in AK Partili olduğunu iddia ettiği Düzce doğumlu Mesut Er'in, DSP'li olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen eski sinema oyuncusu Berhan Şimşek ikinci yalanına imza attı.

İstanbul Avcılar'da Müslüman kadınları rahibeye benzeten afişlerin asılmasına onay verdiği ortaya çıkan Berhan Şimşek'in; Bahçelievler'de referandum çalışmaları kapsamında mahallelerde broşür dağıtan CHP'li 3 kadının AK Partili olduğunu iddia ettikleri bir kişinin saldırısına uğradıklarını ve dayak yediklerini açıklaması da yalan çıktı. Berhan Şimşek'in AK Partili olduğunu iddia ettiği Düzce doğumlu Mesut Er'in, DSP'li olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nde ifade veren Mesut Er, "Ben iddia edildiği gibi Adalet ve Kalkınma Partili değilim. 37 yaşındayım. Sadece bir kere Cumhurbaşkanlığı referandumunda oy verdim. Babam rahmetli Bülent Ecevit'e oy vermiştir. Benim de DSP'ye sempatim vardır. Fakat hiçbir partiye üyeliğim yoktur. Bu bayanlarla tartışmamın nedeni uykumu bölmeleri, bilgilendirme istememe rağmen ısrar edip istirahatimden alıkoydukları ve bana hakaret ederek, sopayla saldırıp beni yaraladıkları içindir. Hatta kadınlar sopayla sırtıma dahi vurdular. CHP'li kadınlar bana, 'Ayı olmazsan böyle bir evde yaşayamazsın zaten şerefsiz' şeklinde sözler söylediler. Daha önce polisle karşı karşıya gelmemiştim. Bundan dolayı üzgünüm. Ben de bu bayanlardan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, saldırıya uğradığı iddia edilen CHP Bahçelievler İlçe Örgütü'nün Kadın Kollarına bağlı olarak çalışan 3 kadınla basın toplantısı yapmıştı. Şimşek, 3 kadının demokratik çerçevede referandum çalışması yaptıkları sırada saldırıya uğradıklarını iddia etmiş ve "Başbakan kendi militanlarını, kendi gerillalarını sokaklarda CHP örgütüne saldırtıyor. Çakallar gibi, kurtlar gibi saldırıyorlar" açıklamasında bulunmuştu. Berhan Şimşek'in, Mesut Er'in DSP'li olduğunun ortaya çıkmasının ardından istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Berhan Şimşek gibi söz konusu olayı araştırmadan değerlendirmede bulunmuş ve "(Evet) çıkarsa AKP'nin getirdiği baskıyı toplum yaşayarak görecek. Dün İstanbul Bahçelievler'de 'hayır' bildirisi dağıtan 3 genç partiliye fiziki saldırıda bulundular. Bu tabloyu bütün yurttaşların görmesi lazım" demişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında, CHP'li kadınlara saldırı olayı hakkında açıklama yaptı, CHP'lilerin saldırıda bulunduğunu iddia ettiği kişinin DSP sempatizanı olduğunu açıkladı.

"CHP'nin yeni döneminde, bir haber geldiğinde üzerine atlama anlayışı" olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, gelen haberin doğruluğunu araştırmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Erdoğan, "Bugünkü olayla (CHP'li kadınlara saldırı) ilgili de hemen Genel Başkan bunun üzerine atladı. Biz bunu süratle takip ettirdik ve eylemin içinde bulunan kişi tespit edildi. Kendisi ifadeye çağrıldı. Bu kişi, Çetin Er. Düzce doğumlu. İfadesinde, 'Ben iddia edildiği gibi Adalet ve Kalkınma Partili değilim. Babam rahmetli Bülent Ecevit'e oy vermiştir. Benim de DSP'ye sempatim vardır' diyor. Bu, Emniyetin tutanağı. Bayanlar da karşılıklı hakaretlerden bahsediyorlar. Bütün gerçek ortada. Ama Genel Başkan çıkıyor, faturayı hemen AK Parti'ye kesiyor. Bu zihniyet aynı şeyi Danıştay'da yaptı. Bu zihniyet o günden bugüne aynı şekilde gidiyor. Araştırın, elinize belgeyi alın, belgeyle konuşun. Devamlı suçüstü yakalanıyor, burada da suçüstü yakalandılar" dedi.

KENAN KIRAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT