1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mülteciler buraya neden geldi?
Mülteciler buraya neden geldi?

Mülteciler buraya neden geldi?

Mültecilerin varlığı tartışma konusu haline dahi getirilmemeli!

16 Mayıs 2022 Pazartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli mülteciler, ırkçı siyasetçiler ve medyanın hedef göstermesi sebebiyle düşmanlaştırılıyorlar. Suriyelilerin geri gönderilmesi vaadi bazı siyasetçilerin en büyük seçim argümanı haline gelirken atlanılan bazı hususlar söz konusu!

Tadamon’da ortaya çıkan vahşet kamuoyunun hafızasını bir nebze tazelese de Suriye’de yaşanan vahşeti hiçbirimiz unutmamalıyız. Suriye halkı içinde bulunduğumuz asrın en şiddetli katliamlarından birisine maruz kalmasına rağmen bugün hala özgürlük meşalesini elinden düşürmüş değil. Bu halkın asil mücadelesinden yana taraf olmak hem imani hem insani açıdan yüz akı bir tavır olacaktır!

Baştan sona uydurma iddialarla Suriyeliler hakkında dezenformasyon oluşturanlar ekonomik çıkmaz sebebiyle zorlukları artan Türkiye halkını mülteci kardeşlerine karşı kışkırtmaya kalkışıyorlar. Lütfen insanlıktan nasibini almamış rezillerin iftiralarına karşı kardeşlerimizin hukukunu savunmaya devam edelim!

Zorluklar olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Ancak Allah’a karşı sorumluluk bilincine sahip olan her Müslüman kendisi muhtaç olsa bile kendinden daha fazla muhtaç olana yardım etmenin (Haşr, 9) ne demek olduğunu bilir! Gerçek garipler mazluma karşı şedid davranmazlar!

Albayrak Medya tarafından hazırlanan video Suriye’de geçmişte yaşananlar hakkında çok kısa bir hatırlatmada bulunuyor:

HABERE YORUM KAT