1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mülteci meselesinin Esed ile normalleşerek halledileceğini öne sürmek…
Mülteci meselesinin Esed ile normalleşerek halledileceğini öne sürmek…

Mülteci meselesinin Esed ile normalleşerek halledileceğini öne sürmek…

Suriyeli Hele üç yaşındayken babasından ayrılmak zorunda kaldı...

01 Mayıs 2023 Pazartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de kimi çevrelerin her fırsatta Suriyelileri göndermekten bahsettiği Esed rejimi, milyonlarca insanı evsiz bıraktı. Mülteci meselesini Esed ile normalleşerek halledeceğini öne sürmek bu sebeple büyük bir komedi sadece. Bu bir katille birlik olup maktulün yakınlarına “adalet” sözü vermeye benziyor. Maktul yakınlarının bu çağrıdan korkup kaçmalarından daha normal ne olabilir?

Esed’in Suriye halkı açısından kabul edilebilecek bir tarafı yok. Bundan sonra ya Esed olacak ya da Suriye. Ancak popülist politikacılar yalanlar söyleyerek insanları kandırma derdinde. Suriye’deki acılar ise hala çok taze

13 yaşındaki Suriyeli Hele yıllar önce Suriye'deki savaşta annesini kaybetti, babasından da ayrı düştü. Yakınlarının yanına sığındığı Hatay'da depremi yaşadı. Ancak yıllar süren baba hasretini Kızılay giderdi. 4 yıldır babasını arayan Hele, Ürdün'de babasına kavuştu.

10 yıldır baba özlemi çeken Hele Nasır’ın yardımına Kızılay koştu. Aile bağlarının yeniden tesisi projesiyle ülkeler arası yazışmalar başladı. Kızılay dört yıl boyunca Hele'nın babasını aradı. Hatay’da dayısı ile yaşayan Hele yapılan çalışmalar sayesinde nihayet babasına kavuştu.

Hele’nin yaşadıkları oldukça zor. Ailesinden ayrı olarak geçirdiği çocukluğu kimse geri getiremeyecek ama en azından babasına kavuştu. Suriye’de babasız annesiz kalan hiçbir zaman kavuşamayacak olan binlerce çocuk var!

Çocukları ana babasız bırakan bu rejime mültecileri teslim etmek koyunu kurda teslim etmekten farksızdır. Irkçı siyasetçiler her fırsatta Suriyelileri geri göndermeyi vaat ederken aslında katliam çağrısı yapıyorlar!

 

HABERE YORUM KAT