1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muheysini: IŞİD Birinci Dereceden Sorumludur
Muheysini: IŞİD Birinci Dereceden Sorumludur

Muheysini: IŞİD Birinci Dereceden Sorumludur

Abdullah el Muheysini, Işid'in tüm yaklaşımları reddederek kardeşlerine karşı haddi aştığını ifade etti.

03 Şubat 2014 Pazartesi 11:52A+A-

Suriye'de IŞİD dahil bütün gruplara yakınlığı ile bilinen ve geçtiğimiz günlerde olayların durması için Ümmet Girişimi'ni ilan eden Abdullah el Muheysini IŞİD'in bu girişimi de reddetmesi üzerine yaptığı açıklamada IŞİD'in birinci sorumlu olduğunu, Ahraruş Şam başta olmak üzere diğer gruplara Sahve yakıştırmasının büyük hata olduğunu açıkladı.

Olayların başlangıcında Nusret Cephesi lideri Cevlaninin de ifadesiyle yabancı eller çeşitli müdahalelerde bulunmuş, bu da IŞİD'in haksızlığa uğrayan taraf olduğu yolunda yanlış tespitlere neden olmuştu. Olayların Cenevre öncesi başlaması, Irak'ta çatışmaların artış dönemine denk gelmesi ve Batı destekli yapıların da olayları tahrik etmesi hatalı bir okumaya neden olmuştu.

Abdullah el Muheysini IŞİD'in Müslüman kardeşlerine karşı haddi aştığını, onlara zulmettiğini, kanlarının hürmetini önemsemediğini ve ıslah yollarını da ısrarla reddettiğini açıkladı. Muheysininin konuşmasının alt yazılı tam metnini yakında sitemiz okurlarının ilgisine sunacağız.

İncanews

HABERE YORUM KAT