1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muharrem Balcı, Yeşilay’daki Olayları Açıkladı
Muharrem Balcı, Yeşilay’daki Olayları Açıkladı

Muharrem Balcı, Yeşilay’daki Olayları Açıkladı

‘Yeşilay’da neler oluyor’un cevabı, 2010 öncesinde ve son iki yıllık süreçte Yeşilay’a çöreklenmiş yapılanmaların önümüzdeki süreçte yer alabilmelerinin mümkün olamamasından kaynaklanmaktadır.

23 Ekim 2012 Salı 19:30A+A-

Muharrem Balcı tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni:

Son günlerde Yeşilay Camiasında yaşanan olumsuzluklar, bağımlılıklarla mücadele yerine makam koruma sevdalılarının, Yeşilay’a yıllardır çöreklenmesi ve statükolarını koruması mücadelesidir.

Bir an için böyle olmadığı düşünüldüğünde, 2 yıl önce Yeşilay’ı eski görkemli ve verimli konumuna getirme amacıyla göreve takdim edilmiş olmamı izah etmek mümkün olmaz.

Gerçekten de Ekim 2010 tarihinden önce 6 yıl boyunca sadece kendisi ve kızı ile birlikte Yeşilay Genel Merkezini oluşturan Sabahattin Kaptanağası döneminde yapılanlar bile yapılmamıştır. Hiçbir açılım sağlanmamış, Şube ve Temsilcilikler tamamen kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış, ne yeni bir söylem, ne de bir aktiviteye tanık olunmamıştır. Yeşilay üyesi olmadığım halde, bağımlılıklarla mücadelem nedeniyle kuruma tavsiye edilmem de bu yüzdendir.

3 yıllık Yeşilay Başkanlığım sürecinde iki personel ile devraldığım Genel Merkezimizde 40 personel çalışmaktadır. Bu öğünülecek kapasite dahi Yönetim Kurulu Üyelerimce eleştiri konusu yapılmıştır.

Yeşilay kurumsallaşmasını tamamlamıştır. Projeler, Protokoller, İşbirliği Sözleşmeleri ve Planlamalar gayet verimli bir şekilde devam etmektedir.

Yeşilay’ın son iki yıllık performansında Yönetim Kurulu üyelerinin hiçbir katkısı olmamış, aksine bir ikisi hariç, birçoğunun köstek olması veya vurdumduymazlığı olmuştur. Nitekim faillerden ikisi istifa etmiştir.

Son günlerde aleyhime karalama kampanyaları düzenlenmektedir. Bu kampanyalarda üçlü kutsal (!) ittifak sözkonusudur. Bu ittifakı bilahare açıklayacağım ve Kamuoyu bu ittifakı lanetleyecektir.

Fatih Şubemizin korsan genel kurulu hakkında Denetleme Kurulu Başkanının İst. 18. Asliye Hukuk Mahkemesinde açmış olduğu dava, hukuka ve kanunlara aykırı bir şekilde reddedilmiş olup, temyizi kabildir ve davacı tarafından temyiz edileceği ifade edilmiştir. Kesinleşmiş bir karar yoktur. Korsan Genel Kurul üzerinde şaibe devam etmektedir. Korsan Genel Kurulun almış olduğu kararlar geçerli değildir. Genel Başkanlığım 31 Ekim’de yapılacak Olağan Genel Kurula kadar devam etmektedir. İstifa etmememin nedeni, 31 Ekim’e kadar Yeşilay’ın talan edilmemesine, yapılan güzel işlerin akim bırakılmamasına, gelecek yeni Yönetim Kuruluna temiz bir şekilde devretme amacına matuftur.

Genel Başkanlığım ve ileri sürülen iddialar hakkında yapılan spekülasyonları ve her türlü tezviratı dostlarıma, arkadaşlarıma ve tabii ki Allah’a havale ediyorum. İki yıllık süreçte de alınan kararların tamamı oybirliği ile alınmıştır. Kararların sorumluluğu başta kendim olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerine aittir.

Yeşilay’ın tüm mali konuları Maliye Bakanlığı, Dernekler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Denetleme Kurulunun denetimine tabidir. Denetleme Kurulu ve Dernekler İl Müdürlüğü denetimleri yapılmış olup, Genel Kurulda Denetleme Raporu sunulacaktır.

Yapılan tezvirat hayır hasenat duygularını rencide edecek mahiyettedir. İki yıllık süreçte üyelik aidatlarını dahi ödemekten aciz Yönetim Kurulu üyelerinin, bağışlarla ilgili ortalığı bulandırıcı beyanları, basına yaptıkları açıklamalar Yeşilay’ı yıpratmaktadır. Kaldı ki basına açıklama yapan zat Mali Genel Sekreterdir. Sorumluluğu vardır.

Bağışçılarımızla ilgili herhangi bir sorun yoktur. Herşey şeffaf bir şekilde kayıtlarımızda yer almaktadır. Yeşilay’a bağış yapıp ta makbuz almayan kimse yoktur. Bu açıklamam aynı zamanda değerli bağışçılarımıza da bir duyurudur.

‘Yeşilay’da neler oluyor’un cevabı, 2010 öncesinde ve son iki yıllık süreçte Yeşilay’a çöreklenmiş, cemaat ve siyasi yapılanmaların önümüzdeki süreçte yer alabilmelerinin mümkün olamamasından kaynaklanmaktadır. Korsan genel kurul ve delege değiştirilmesi bu endişenin ifadesidir.

Gerçekten de Yeşilay artık gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşudur ve aynı zamanda bir sivil itaatsizdir. Kim olursa olsun, bağımlılık üreticilerini ve işbirlikçilerini ifşa etmek, onlarla hukuk yoluyla mücadele etmek misyonunu yürütmektedir. Ancak bu anlayışta bir Yönetim Kurulu üyemiz yoktur. 2010 öncesi 6 yıllık dönem “mış” gibi yapılmış dönemdir. Fakat tüm teşkilat yapımızda yer alan gönüllülerimiz gerçek sivil toplumcu anlayışla hareket etmektedir. Yeşilay camiası gerici, bağnaz her tür cemaatçi ve politik kurgulamaları kusacak hale gelmiştir.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

Av. Muharrem Balcı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

8 Yorum