1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Mistura'yla Görüşmek İçin Cenevre'de
Muhalifler Mistura'yla Görüşmek İçin Cenevre'de

Muhalifler Mistura'yla Görüşmek İçin Cenevre'de

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi, Suriye görüşmeleri kapsamında, BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ile görüşmek için Cenevre'ye geldi.

31 Ocak 2016 Pazar 02:04A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan görüşmelerine katılmak üzere Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (HNC) heyeti, İsviçre'nin Cenevre kentine geldi. Heyetin bugün BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşeceği açıklandı.

HNC'den yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'nin Cenevre kentinde 29 Ocak'ta Esed rejimiyle başlayan görüşmelere, HCN'nin de katılması için BM'ye sundukları kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması ve insani yardımların ulaştırılması ön şartlarının yerine getirilmesi için BM ve ülkelerden garanti alınması sonrasında muhalefetin de görüşmelerde yer alacağı ifade edildi.

HNC'nin görüşmelere katılmaktaki amacının ülkedeki insani durumu iyileştirmek olduğu ama müzakere sürecinin başlangıcı olarak değerlendirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye rejimi, ülkede sivillere karşı işlediği savaş suçlarına devam etmesi durumunda, Suriye muhalefeti heyeti, Cenevre'deki Suriye görüşmelerini terk edecek."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT