1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler: Esad Sahil Bölgesini Kimyasalla Vurabilir
Muhalifler: Esad Sahil Bölgesini Kimyasalla Vurabilir

Muhalifler: Esad Sahil Bölgesini Kimyasalla Vurabilir

Suriyeli Demokratlar Birliği, rejimin elinde büyük miktarda kimyasal ve biyolojik silah sakladığını ve sahil bölgesini "bu silahlarla vurmak niyetinde" olduğunu iddia etti.

13 Nisan 2014 Pazar 22:46A+A-

Suriyeli Demokratlar Birliği, rejiminin sahil bölgesini, kimyasal ve biyalojik silahlarla vurabileceği uyarısında bulundu.

Muhalefette yer alan "demokrasi yanlısı grupları" çatısı altında toplayan Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Suriye rejimin, ülkenin başkenti Şam'ın Haresta banliyösü ile Hama ilinin Kafr Zeyta beldesinde kontrolü sağlayamaması nedeniyle "kimyasal silah kullandığı" belirtilerek, bu saldırı kınandı.

Suriye rejimin başta El-Lazkiye’nin güneyindeki Ceble ilçesi yakınlarındaki "Zama füze askeri üssü" ile Hama'ya bağlı Misyaf ilçesinde bulunan "Eş-Şebibe Kışlası" olmak üzere, ülkedeki birçok askeri yerleşkede büyük miktarda kimyasal ve biyolojik silah sakladığı ve sahil bölgesini "bu silahlarla vurmak niyetinde" olduğu iddia edilen açıklamada, ülkenin çeşitli kentlerinde devam eden çatışmalardan kaçan milyonlarca kişiyle dolan bölgenin kimyasal silahla vurulması durumunda meydana gelebilecek katliamın boyutlarının çok büyük olacağı uyarısında bulunuldu.

Haresta banliyösü ile Kafr Zeyta beldesinin rejim tarafından "kimyasal silahla" vurulmasının, rejimin "Suriye halkını yok etmeyi amaçladığı gerçeğini" bir kez daha gözleri önünde serdiği ifade edilen açıklamada, durumun sadece Suriyelileri değil bölgedeki bütün halkları ilgilendirdiği, uluslararası toplumun bölgeyi "her türlü insanlık suçunun işlendiği ve toplu katliamlara açık" savaştan kurtarmak için sözlü değil fiili önlemler alması gerektirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, Esad güçlerinin Cuma günü Haresta banliyösü ile Hama'nın Kafr Zeyta beldesini "zehirli gazlarla" vurduğu iddia edilmişti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da dün, Suriye rejiminin sivilleri hedef alan "zehirli gaz" saldırısı nedeniyle Birleşmiş Milletler'den konuyla ilgili acilen inceleme başlatması istenmişti.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT