1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler 100 Rejim Askerini İmha Etti!
Muhalifler 100 Rejim Askerini İmha Etti!

Muhalifler 100 Rejim Askerini İmha Etti!

Suriye'de muhalif birliklerin, Merc el Sultan beldesinde, Esed güçlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 100 askeri etkisiz hale getirdiği bildirildi.

27 Ocak 2016 Çarşamba 20:33A+A-

Muhalif gruplardan Feylak eş Şam saha komutanı Yakup eş Şami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Muhalifler Merce'de rejim güçlerine karşı düzenlediği operasyonlarda aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de olduğu 100 rejim askerini öldürdü. İki tankla çok sayıda askeri aracı imha etti'' dedi.

 

 

Muhalifler nöbette



Muhaliflerin, Merc el Sultan cephesinde Şam yönetimine bağlı güçlerle yurt dışından getirilen milis gruplara karşı savaştığını dile getiren Şami, ''Merc cephesi, Cobar ve Arbin'deki cephe hatlarından farklıdır. Cobar ve Arbin beldesinde rejime karşı yerleşim yerlerinde savaşan muhalifler, Merc'de ise açık alanda savaşıyor'' diye konuştu.

''Rejim Doğu Guta'da yok etme politikası uyguluyor''
Açık alan olması nedeniyle Merc cephesinin Rus savaş uçaklarının açık hedefi olduğunu anımsatan Şami, şunları kaydetti:

''Esed güçleri, Doğu Guta'da silahlı muhaliflere karşı ilerleyemediği için savaş uçakları söz konusu bölgedeki sivil yerleşim yerlerine saldırıyor. Rejim Doğu Guta'da yok etme politikası uyguluyor. Şam yönetimi cephe hattında yenemediği muhaliflerin sivil yerleşim alanlarına saldırıyor. Muhalifler Merc'te rejim güçlerine karşı düzenlediği operasyonlarda aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de içerisinde olduğu 100 rejim askerini öldürdü. İki tankla çok sayıda askeri aracı imha etti.''

Kaynak: AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT