1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhalif Nusayriler, Türkiye’den Destek İstedi
Muhalif Nusayriler, Türkiye’den Destek İstedi

Muhalif Nusayriler, Türkiye’den Destek İstedi

Muhalif Nusayriler, Beşşar Esed rejimine muhalefet eden Nusayrilere yardım çağrısında bulundular

15 Mayıs 2013 Çarşamba 15:16A+A-

Suriye'nin Nusayri muhalifleri, ülkelerinde Beşşar Esed rejimine muhalefet eden Nusayrilere yardım edilmesini talep ederek, Türkiye'nin bu insanlara da kapılarını açık tutmasını istedi. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret eden Suriyeli Nusayri muhalifler, Davutoğlu'ndan Suriye'de yaşayan Nusayrilerin güvenli şekilde ülkeden çıkarılarak huzurla yaşayabilecekleri mekana ulaştırılmalarını talep ettiklerini belirtti.

Suriye'deki rejime muhalif "Hepimiz Suriyeliyiz" Konferansı Yürütme Kurulu Genel Koordinatörü ve Nusayrilerin temsilcisi Tevfik Dünya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Suriye'de yaşayan kardeşlerinin geleceği için endişeli olduğunu ifade eden Dünya, Davutoğlu'ndan bazı taleplerde bulunduklarını söyledi. 

Dünya, şöyle konuştu:

"Ankara'ya gelmemizin sebebi; rejimden ayrılanlara kapıların açılması, esir Alevilerin kurtarılması ve bunlara yardımların yapılmasıdır. Bu insanların güvenli bölgelere taşınması için Sayın Bakan'dan bir talebimiz oldu. Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bunun yanında bir şekilde orduda çalışıp, daha sonra ordudan ayrılan, güvenli bir hayat sürdürmek isteyenler konusunu da görüştük. O konuda da yardım talep ettik."

"Rejim tarafından gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz"

Tevfik Dünya, Reyhanlı'da yaşanan bombalı saldırılara da değinerek saldırının rejim yanlıları tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. 

"Bu terörist saldırıyı kınıyoruz" diyen Dünya, "Türk halkının yanındayız. Reyhanlı'da rejim tarafından gerçekleşen saldırıları şiddetle kınıyoruz ve patlamalarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye ile her konuda dayanışma içerisindeyiz. Tüm terör eylemlerini kınıyoruz. Hangi yönden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz" diye konuştu.

Muhalif Nusayriler

"Hepimiz Suriyeliyiz" adı altında toplanan Nusayri aktivistler, ilk toplantılarını mart ayının sonunda Mısır'ın başkenti Kahire'de yapmıştı. 

Beşşar Esed rejimiyle herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını bildiren Nusayriler, Kahire'deki toplantının açılışında "Toplantıyı Suriye'nin birliğini onaylamak ve Esed'in mezhepsel fitneler çıkarmaya çalıştığı Alevi kozuna dur demek için düzenliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Nusayriler toplantıda, Beşşar Esed'in gitmesinin ardından muhalefetin Nusayri kesimiyle yürüteceği ilişkileri ele almıştı.

 

HABERE YORUM KAT