1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhacirleri ırkçı-Kemalistlerin insafına terk etmeyeceğiz!
Muhacirleri ırkçı-Kemalistlerin insafına terk etmeyeceğiz!

Muhacirleri ırkçı-Kemalistlerin insafına terk etmeyeceğiz!

Özgür-Der Üniversite Gençliği Kemal Kılıçdaroğlu'nun ırkçı seçim kampanyasına dair basın açıklaması yayımladı.

19 Mayıs 2023 Cuma 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim atmosferinde Kılıçdaroğlu mihmandarlığında hız kazanan ırkçı-faşist söylemlere karşı Özgür-Der Üniversite gençliği “Muhacirleri Irkçı Kemalistlerin İnsafına Terk Etmeyeceğiz” başlıklı bir bildiri yayımladı.

Bildiride Kılıçdaroğlu’na hitaben: “Sizlerin muhacirler üzerinden yaptığınız örtülü İslam düşmanlığının farkındayız. Kardeşlerimizi ne bugün ne de yarın sizlerin insafına terk etmeyecek, zalim vaatlerinizi gerçekleştirmenize müsaade etmeyeceğiz! Sizleri bu ırkçı siyasete sevk eden kirli ideolojinizle helalleşmeyip hesaplaşacağız. Ellerinizi mazlum kardeşlerimizin üzerinden çekin.” ifadeleri kullanıldı.

Bildirinin tam metni:

MUHACİRLERİ IRKÇI-KEMALİSTLERİN İNSAFINA TERK ETMEYECEĞİZ!

Türkiye 14 Mayıs seçimlerini geride bıraktı. Seçim sonuçları, Türkiye halkının Kemalist resmî ideolojiye ve takiyeci siyasete geçit vermediğini bizlere gösterdi. Seçim sürecinin başından itibaren hak ve adalet vurgusu yapan, toplumun tüm kesimlerine kucaklaşma ve helalleşme sözü veren Kılıçdaroğlu ve avanesinin seçim sürecinde söyledikleri yalanlar, sonrasında ellerinde patlayan oylar çalındı iddiaları ve sol-seküler kesimin oy tercihlerinden dolayı depremzedelere yönelik hakaretleri de Kılıçdaroğlu ve kitlesinin maskelerini düşüren cinstendi. Yıllarca İslami hayat tarzıyla savaşan, topluma üstten bakarak tercihlerini aşağılayan, kendi idealize ettikleri vatandaş tipolojisinin dışındaki her grubun kanı ellerine bulaşmış, hak ve adaleti sağlamak bir tarafa bu kavramları tanımadıkları aşikâr olanların kendilerini bu denli hızlı ele vermelerine doğrusu şaşırmadık!

Girdikleri ittifak ilişkilerinden dolayı içerdeki dindar-muhafazakâr kesime şirin gözükmeye çalışan muhalefetin adayı, seçim sürecinde Müslümanlara düşmanlık etme konusundaki kararlılığından ise bir dakika bile vazgeçmedi. 2015’te mültecilerin geri gönderilmesini isteyen ilk siyasetçi olarak mülteci düşmanlığına start veren Kılıçdaroğlu, ümmet coğrafyasındaki savaş ve kıyımlardan kaçarak Türkiye’ye gelen kardeşlerimiz üzerinden gayri insani bir seçim propagandası yürüttü. Seçildiği takdirde zalim Esed’le iş birliği içerisinde Suriyelileri ülkelerine yollayacağını söyleyen bu zat, milyonları doğrudan ölüme, işkenceye, hapishaneye göndermeyi kolaylıkla bir vaat olarak Türkiye toplumuna sunabiliyordu.

Şimdi ise seçimlerin ikinci tura kaldığı bir vasatta, ırkçılığı program edinmiş bir adayın kitlesini kendisine çekmek adına bu ırkçı-faşist söylemlerinin dozunu arttırarak sürdürüyor. Muhacir kardeşlerimizi her gün akın akın damarlarımıza sızan bu başı bozuk insan seli diye düşmanca niteleyerek topluma hedef gösteren Kılıçdaroğlu, ırkçı nefreti körükleyerek oy devşirme derdinde!

Mültecilerin korku objesi olarak düşmanlaştırılması, bilindiği gibi uzun yıllardır devam ediyor. Türkiye’ye sığınan muhacirler yaklaşık on yıldır Kemalist, ulusalcı, milliyetçi bazı siyasi odaklarca sistematik bir şekilde ırkçı nefret kampanyasıyla hedef alınıyor. Şeçim sürecinde vites yükseltilerek devam edilen mülteciler aleyhindeki bu ırkçı kampanya toplumumuzun en zayıf kesimi olan mültecileri tedirgin ediyor. Bugün için millet ittifakının bir unsuru olup Kemalist zihniyet sahiplerinin iktidara gelmesi için çalışan muhafazakâr camiadan partiler ve siyasetçiler de bu yüz kızartı suçun ortağı konumundadır. Bu ırkçı söyleme bilfiil destek vermese de ittifak ortaklarına ses çıkarmayan, mazlumlara yönelen bu nefrete göz yuman siyasilerin Allah’ın huzurunda nasıl hesap vereceklerini düşünmeleri gerekir!

Muhalefetin adayına sesleniyoruz! Sizlerin muhacirler üzerinden yaptığınız örtülü İslam düşmanlığının farkındayız. Kardeşlerimizi ne bugün ne de yarın sizlerin insafına terk etmeyecek, zalim vaatlerinizi gerçekleştirmenize müsaade etmeyeceğiz! Sizleri bu ırkçı siyasete sevk eden kirli ideolojinizle helalleşmeyip hesaplaşacağız. Ellerinizi mazlum kardeşlerimizin üzerinden çekin. Halkı Müslüman olan Türkiye’de, Allah’ın izniyle, şebbihalık yaparak cumhurbaşkanı olamayacak ve toplumda bir karşılık bulamayacaksınız!

Türkiyeli Müslümanlara sesleniyoruz! Hayatları ve gelecekleri nefret siyasetlerine meze yapılan bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Onların kaygı ve korkuları bizler için bir anlam ifade etmiyor mu? Bugün, hamdolsun ki tüm ırkçı seçim kampanyalarına rağmen muhacir kardeşlerimizin yanında kararlılıkla duran bir siyasi irade hâkim. Fakat Müslüman kamuoyunun da ülkemizde gittikçe yükselen milliyetçilik karşısında muhacirlerden, ümmet kardeşliğinden yana tavır alıp sesini ve sözünü yükseltmesi gerekiyor.

Peygamber Efendimiz buyururlar ki: “Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir.”

Rabbimiz! Kardeşlerimize düşmanlık eden, onlara iftiralarla zulmeden, onları ölüme yollamayı vaat eden bu azgın güruha fırsat verme!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum