1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhacirler için Türkiye emin belde olmaktan çıkıyor mu?
Muhacirler için Türkiye emin belde olmaktan çıkıyor mu?

Muhacirler için Türkiye emin belde olmaktan çıkıyor mu?

İkamet izniyle yaşayan mülteciler dahi Türkiye’ye giriş çıkış yaparken sebepsiz yere engellemelerle karşılaşıyor.

08 Şubat 2024 Perşembe 21:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin mülteci politikasındaki belirsizlikler ortaya oldukça sıkıntılı bir durum çıkarttı. Ekonomik darboğazla birlikte muhalif siyasetçiler ve medyanın asılsız iddialarla mültecileri hedef göstermesi kamuoyunun yaklaşımını etkiledi. İktidarın genel olarak olumlu değerlendirilebilecek mülteci politikası popülist siyasetle karşı karşıya kalınca dengesini kaybetti.

İktidarın bu insanlık dışı söylemler karşısında taviz veren bir görüntüye girmesi kabul edilemezken mülteciler çeşitli zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor. Türkiye vatandaşı Özbek asıllı Osman Öztürk'ün Türkiye’de ikamet izni olan eşi Gulmammadova Sevinj Öztürk’e Türkiye’ye giriş yasağı konuldu. Havaalanında engelleme ile karşılaşan Sevinj Öztürk hakkında hiçbir gerekçe gösterilmeden O-100 kodu ile işlem yapıldı. Türkiye'ye sığınmacı olarak başvuran ve beyan ettiği adresi ziyaret etmediği tespit edilen sığınmacılara verilen bir tahdit kodu olan O-100 ile sığınmacının Türkiye'ye girişinin engellenmesi ve ilerleyen süreçte sınır dışı edilmesi anlamına geliyor.

Özbek mülteci Obid Khadimov'un da umre dönüşü aynı işlemle Türkiye girişi engellenerek alıkonuldu. 31 Ocak’tan beri havaalanında Türkiye giriş izni bekleyen Khadimov’un niçin böyle bir engelleme ile karşı karşıya kaldığı ise bilinmiyor.

Eşi Türkiye vatandaşı olan Azerbaycanlı Gulmammadova Sevinj Öztürk ile Obid Khadimov’un yaşadıkları zorluklar “Türkiye mülteciler için emin belde olmaktan çıktı mı?” sorusunu akıllara getiriyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum