1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Muhacir Kardeşlerimiz Sınırdışı Edilmesin"
"Muhacir Kardeşlerimiz Sınırdışı Edilmesin"

"Muhacir Kardeşlerimiz Sınırdışı Edilmesin"

Bir grup sivil toplum kuruluşu, pazar günü saat 11'de İstanbul Kumkapı Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdular.

09 Ocak 2015 Cuma 14:34A+A-

İstanbul'da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları; 11 Ocak Pazar günü saat 11.00'da Kumkapı Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdular. 

Adalet Platformu başkanı Adem Çevik: "Türkiye'deki Müslümanlar; muhacir kardeşlerimize yeterli ilgiyi göstermiyorlar. Muhacirlere ensar olmak sadece maddi yardım yapmak değildir. Ülkemizde şimdiye kadar yüzlerce muhacir kardeşimiz sınırdışı edildi ve biz bir çoğuna engel olamadık. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de, bu durumu yeterince gündem edemiyor olmamız. Bu insanların sesine kulak vermek biz Müslümanlar için dini ve vicdani bir görevdir. Duyarlı tüm Müslümanları Pazar günü yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz."

Basın açıklamasına davet

Onbinlerce Türkistanlı; kardeş ülke diyerek geldikleri Türkiye'de zulüm görmeye devam ediyorlar. Binlerce Özbek, Kırgız, Tacik, Tatar ve Uygur, yıllardır Türkiye'de kaçak olarak yaşıyorlar. Suriyeli kardeşlerimize verilen hakların hiç biri bu muhacirlere verilmiyor. Bu kişilerden yakalananlar aylarca kötü şartlardaki yabancılar şubelerinde tutuluyorlar ve 3. bir ülkeye gitmeye zorlanıyorlar.

İstanbul, Hatay, Niğde, Adana, Kırlareri, Gaziantep ve daha bir çok ilde onlarca muhacir kardeşimiz kötü koşullar altında yabancılar şubelerinde tutuluyorlar.

Son olarak 2 aydır Hatay'da tutulan Özbekistan asıllı 2 aile sınırdışı edilmek üzere Gaziantep'e gönderildiler. 

Türkiye tarihine baktığımız zaman temeli muhacir bir topluma dayanır. Orta Asya'dan gelen muhcirler; bu topraklare yerleşmiş ve bugünlerde gelinmiştir. Şimdi aynı topraklardan gelen muhacir kardeşlerimize Türkiye topraklarını açmalı ve onlara yardımcı olmalıyız.

İkametgah, sağlık ve eğitim; muhacir kardeşlermizin evrensel hukuk tarafından verilen teme haklarıdır.

Hükümet yetkililerinden; Türkistanlı muhacir kardeşlerimizi reel politika uğruna feda etmemelerini ve Suriyeli kardeşlerimize verilen hakların Türkistanlı mülteci kardeşlerimize de verilmesini talep ediyoruz.

Duyarlı tüm Müslümanları; Pazar günü saat 11:00'da Kumkapı Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. 

Adalet Platformu / Türkistan Birliği / Mülteci Hakları Derneği

muhacirler-sinirdisi-edilmesin.jpg

HABERE YORUM KAT