1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhacir Düşmanlığında EnSonHaber Farkı!
Muhacir Düşmanlığında EnSonHaber Farkı!

Muhacir Düşmanlığında EnSonHaber Farkı!

EnSonHaber adlı internet sitesi ırkçılık, muhacir düşmanlığı söz konusu olduğunda iktidar karşıtı ile destekçisi medya arasında pek fark kalmadığının somut örneğini oluşturuyor.

23 Temmuz 2019 Salı 13:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli muhacirler mevzusu Türkiye’de ırkçı anlayışın ne kadar yaygın ve derinlere sinmiş olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 8 yıldır sistematik biçimde Esed propagandası yapan ve bu tutumun bir uzantısı olarak Suriyeli muhacirlere düşmanlık besleyen iktidar karşıtı medyanın çirkin söylemlerinin son dönemde iktidara yakın duran kimi medya organlarında da karşılık bulduğu görülüyor. Bunlar arasında EnSonHaber adlı internet sitesi dikkat çekiyor.

Hafif, alaycı, mizahi üslubuyla geniş bir takipçi kitlesine hitap eden bu sitenin Suriyeli muhacirlere yönelik yayınları Kemalist-Türkçü medya organlarıyla paralel gidiyor. Aynı dışlayıcı, abartılı ve kışkırtıcı mantık burada da sergilenmekte. Suriye’ye bayramlaşmaya giden muhacirler üzerinden her bayramda tekrarlamaya başladığı kışkırtıcı yayınlarına sözkonusu site son dönemde daha da ivme kazandırmış halde.

Suriyeli muhacirlerle ilgili sitede yer alan yayınlar mutlaka sahilde gezen, denizde nargile çeken ve benzeri pozisyonda kimi Suriyelilerin resimlerini içermekte. Böylece “biz sıkıntı çekerken onlar keyfediyor” şeklindeki popülist mesaj tekrarlanmış oluyor. Bu görüntülerdeki kişilerin kim oldukları, kaç kişi oldukları ve bu tiplere neden bütün muhacirlere yönelik bir temsiliyet iddiası yüklendiği soruları ise gündeme gelmiyor.

Ayrıca her defasında Suriyeli muhacirlere yönelik devletin yaptığı masraf kalemi de katlandırılmak suretiyle tepkiler çoğaltılmaya çalışılıyor. Bugün yapılan yayınlarda bu rakamın 50 milyar doları geçtiği iddiası da bu tutumun bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Sonuçta ister iktidarın yanında dursun, ister karşısında çeşitli medya organlarında sergilenen bu tutumun bu ülkede insani değerlerin ırkçılık karşısında bir kez daha yenik düştüğünün bir göstergesi olarak okunması sanırız yanlış olmaz.      

HABERE YORUM KAT

6 Yorum