1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. MOSSAD’tan Tunuslu Bilim Adamına Suikast
MOSSAD’tan Tunuslu Bilim Adamına Suikast

MOSSAD’tan Tunuslu Bilim Adamına Suikast

Tunus’taki gazeteler, Tunuslu bilim adamının kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını belirterek alçakça cinayetin MOSSAD tarafından işlenmiş olabileceğini ima ettiler.

17 Aralık 2016 Cumartesi 22:00A+A-

BBC Tunus sitesi verdiği haberde, kimliği belirsiz şahısların Tunuslu bilim adamı akademisyen Muhammed Ez-Zevari’yi aracı içinde kurşun yağdırıp öldürdüklerini duyurdu.

Sitenin verdiği bilgiye göre, dün akşam (15 Aralık Perşembe) Safakes şehrinin Bin Hamide bölgesinde evine giden akademisyeni aracı içinde infaz ettiler.

Aracın içinde ve çevresinde çok sayıda büyük çapta mermi bulunmasının suikastın birden fazla kişi tarafından işlendiğine işaret ettiği kaydedildi.

Dün suikasta uğrayan Ez-Zevari bir Arap ülkesinde mühendis olarak çalışıyordu. Suriye’den bir bayanla evli olan Ez-Zevari, özel bir şirkette müdür ve Safakes’ta Ulusal Mühendisler Okulunda da doktora öğrencisiydi. Havacılık Kulübü’nün kurucusu olan Ez-Zevari Tunus Mühendisleri Okulunda da hocalık yapıyordu.

El-Cumhuriyye ise saldırıyla ilgili beş kişinin tutuklandığını, soruşturmanın geniş ve etraflı bir şekilde sürdüğünü yazdı.

Tunuslu gazeteci Burhan Besis olaydaki kanıtların MOSSAD’ı işaret ettiğini söyledi.

Besis verdiği bilgide, Ez-Zevari’nin 1991 yılında Tunus’tan çıktığını, kısa bir süre Libya’da kaldıktan sonra oradan Sudan’a ve oradan da Suriye’ye geçtiğini söyledi.

Besis devamla, Ez-Zevari’nin Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları ile çalıştığını, Kassam Tugayları’nın uçaklar konusunda onun tecrübe ve deneyimlerinden istifade ettiğini, kendisinin insansız uçaklar üzerinde araştırma yaptığını ifade etti.

FİEM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT