Rusya'da sabah saatlerinde Lubyanka ve Par Kultura metro istasyonlarına gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayısı 40'a, yaralı sayısı da 73'e ulaştı. Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen patlamaların ardından Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, Lubyanka ve Park Kultury metro istasyonlarındaki patlamalarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.
Rusya istihbarat teşkilatı FSB, iki saldırının da kadın feda eylemcileri tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı.
Şehir merkezindeki istasyonlar trafiğe kapatılırken, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölgede Sağlık Bakanlığı, Olağanüstü Hal Bakanlığı ve itfaiye ekipleri ambulans helikopterlerle yaralı ve diğer yolcuların tahliyesi için çalışmaları sürdürüyor.
CNN Çeçen direniş gruplarıyla ilişkili olan internet sayfasının saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Lakin bunun hangi internet sitesi olduğunu ve hangi direniş grubunun bunu üstlendiği haberde belirtilmedi.
Haksöz Haber