1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Molla Ömer'den Pakistan Talibanı'na Çağrı
Molla Ömerden Pakistan Talibanına Çağrı

Molla Ömer'den Pakistan Talibanı'na Çağrı

Taliban lideri Molla Ömer, Pakistan Talibanı'nı ve hareketle anlaşmalı diğer grupları NATO güçlerine karşı birliğe çağırdı.

04 Ocak 2012 Çarşamba 13:24A+A-

Afganistan’daki Taliban Hareketi’nin lideri Molla Ömer, Pakistan’daki Taliban hareketini ve hareketle anlaşmalı diğer cihadi grupları aralarındaki anlaşmazlıkları bırakarak NATO güçlerine karşı birliğe çağırdı. Molla Ömer’in bu çağrısı üzerine Pakistan Talibanı ve daha başka beş "cihadi grup" tarafından İleri Gelenler Meclisi kuruldu.

Pakistan Taliban Hareketi sözcüsünün ifadesine göre hareket ve kendisiyle müttefik bazı silahlı gruplar, komşu Afganistan’daki NATO güçlerine karşı saldırıları koordine etmek için bir ileri gelenler meclisi kurdu.

Pakistan Taliban’ı meclisin, aralarında Hakimullah Mahsud’un grubu ve Hakkani şebekesi de olmak üzere 5 hareketin katılımıyla oluşturulduğunu açıkladı. Konuya ilişkin Kuzey Veziristan’da Pakistanlı uzak aşiret bölgelerinde broşür dağıtıldı.

Pakistan Taliban Hareketi sözcüsü İhsanallah İhsan CNN’e yaptığı açıklamada meclisin, Afganistan’daki Taliban Hareketi’nin lideri Molla Ömer’den gelen bir davet üzerine kurulduğunu ifade etti. Afganistan Talibanı Lideri Molla Ömer gönderdiği mesajda Pakistan Talibanı'nı ve kendisiyle müttefik cihadi grupları iç anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak Afganistan sınırı boyunca koalisyon güçlerine karşı savaşmak için safları birleştirmeye teşvik etti.

İhsan, meclisteki silahlı grupların dağlık sınır bölgelere doğru önümüzdeki Mart ayında harekete geçeceğine işaret etti.

Aynı şekilde broşürde, sivillerin kaçırılması ve öldürülmesine hemen son verilmesi çağrısı yapıldı. Hareketin sözcüsü Pakistan Taliban Hareketi’nin Pakistan güçleri kendisine saldırmaya devam ettiği müddetçe saldırılarını sürdüreceğini vurgulandı.

Kaynak: Cihad.biz

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum