1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MLKP’li Militan “Rojava”da Öldü
MLKP’li Militan “Rojava”da Öldü

MLKP’li Militan “Rojava”da Öldü

Suriye halkı için savaşan "yabancılar" terörist; PYD saflarında Esed için ölen MLKP'li Serkan Tosun "devrim şehidi" öyle mi?

18 Eylül 2013 Çarşamba 16:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kürt ulusalcılarının “Rojava” diye tanımladığı Suriye Kürdistanındaki Ra’sul Ayn (Serêkaniyê) semtinde Suriyeli direnişçilerle çıkan çatışmada ölen Türkiyeli MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) üyesi Serkan Tosun’un cenazesi Ceylanpınar’a getirildi. Tosun, PYD safında savaşıyordu.

14 Eylül’de PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri ile El-Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalarda ölen Serkan Tosun’un cenazesi Ceylanpınar’da  ailesi ve ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya tarafından teslim alındı. Sınır hattından geçirilerek, Ceylanpınar’a getirilen Tosun’un cenazesi, Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada ESP’li yöneticiler, BDP’li belediye başkanları, ilçe yöneticileri ile bir grup hastane önünde bir araya geldi. YPG ve ESP bayrakları açan grup Suriye direnişi aleyhinde sloganlar attı.

Gazi’ye Getirildi

Serkan Tosun’un cenazesi dün gece İstanbul’a, Gazi Mahallesine getirildi. Sloganlar eşliğinde Gazi Cemevine getirilen cenaze, bugün öğleden sonra Gazi Mezarlığına götürülmek üzere buradan alındı. Grup, PKK ve MLKP lehinde slogan atarak cenazeyi mezarlığa taşıyor.

serkan-tosun_mlkp_rojava.jpg

2009’da Tutuklanmıştı

Muş Varto nüfusuna kayıtlı Serkan Tosun, 1985 doğumlu. Ailesi ile birlikte İstanbul Gazi Mahallesi'nde yaşayan Tosun, 2009 yılında IMF protestolarının ardından tutuklandı, 4 ay Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kaldı.

MLKP, adına çeşitli yayın kuruluşlarına gönderilen "Serkan Tosun Yoldaş Ölümsüzdür!" başlıklı açıklamada, ‘Mazlum’ kod adlı Serkan Tosun'un  Serekaniye’de çıkan çatışmada öldüğü belirtildi.

serkan-tosun_mlkp_rojava_gazi-cenaze.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum