1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "MİT Müsteşarlığı" Başkanlık Oldu
"MİT Müsteşarlığı" Başkanlık Oldu

"MİT Müsteşarlığı" Başkanlık Oldu

Anayasa değişikliğine uyum kapsamındaki 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı" ibaresi "MİT" şeklinde, "Müsteşar" ibaresi "Başkan" şeklinde değiştirildi.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 17:29A+A-

Olağanüstü Hal Kapsamında çıkartılan 703 Sayılı KHK, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 1 Kasım 1983 tarihli ve 2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldı.

"Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı" ibaresi "MİT" şeklinde, "Müsteşar" ibaresi "Başkan" şeklinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı" ibaresi "MİT" şeklinde değiştirildi.

"MİT Müsteşarı" ibarelerinin yerini "Teşkilat Başkanı" ibaresi aldı. 

Eklenen geçici maddeyle Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcılarının kadro unvanı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Başkan Yardımcısı şeklinde değiştirildi. Halen anılan kadrolarda bulunanlar başka bir işleme gerek kalmaksızın Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Başkan Yardımcısı kadrolarına atanmış sayıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Başkan Yardımcısına, sırasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısı için ilgili mevzuat hükümlerinde kadrosuna bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak.

Bu ödemelerden vergi ve diğer kesintilere tabi olmayanlar, bu maddeye göre de vergi ve diğer kesintilere tabi olmayacak. Bunlar, emeklilik hakları bakımından da sırasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısına denk kabul edilecek.

Diğer mevzuatta Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarına ve Müsteşar Yardımcılarına yapılan atıflar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanına ve Başkan Yardımcılarına yapılmış sayılacak.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT