1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: Pazar Günü Muhalefet İle Görüşmelere Başlayacağız
Mistura: Pazar Günü Muhalefet İle Görüşmelere Başlayacağız

Mistura: Pazar Günü Muhalefet İle Görüşmelere Başlayacağız

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, pazar günü Suriye muhalefeti ile görüşmelere başlayabileceklerini söyledi.

29 Ocak 2016 Cuma 22:05A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, pazar günü Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komisyonu ile görüşmelere başlayabileceklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, rejim adına görüşmelere katılan Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Heyetle hazırlık mahiyetinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve bunun standart bir uygulama olduğunu kaydeden de Mistura, görüşmelerle Suriye'de barışın yanı sıra ateşkesin sağlanmasını da hedeflediklerini söyledi.

Yüksek Müzakere Komisyonu'nun (YMK), görüşmelerin neresinde olduğunun da kendileri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan de Mistura, komisyonun kendi aralarında Cenevre'ye gelip gelmeme hususunda karar vermek için 3-4 gündür müzakere yürüttüklerini kaydetti.

De Mistura, YMK'nin kendileri açısından önemli hususlara dikkati çektiklerini ve görüşmelere katılmak için Rejimden, tutukluların salıverilmesi, kuşatmaların kaldırılması gibi halkın durumunu iyileştirecek adımlar beklediklerini aktardı. Söz konusu isteklerin insan haklarına ilişkin olduklarına dikkati çeken de Mistura, bu isteklerin BM Güvenlik Konseyi kararlarında da yer aldığını ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT