1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlı protestocu polis gözaltısında 'kayboldu'
Mısırlı protestocu polis gözaltısında 'kayboldu'

Mısırlı protestocu polis gözaltısında 'kayboldu'

Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına karşı tutumu sebebiyle Sisi rejimini protesto eden Mısırlı polis memurunun gözaltında kaybolduğu belirtildi.

06 Mart 2024 Çarşamba 09:00A+A-

Mısır'da Gazze ile dayanışma gösterisi düzenleyen ve Abdulfettah es Sisi rejimini ihanetle suçlayan polis memuru gözaltında 'kayboldu'.

Polis memurundan gözaltına alınmasından bu yana haber alınamadığı bildirildi.

Mısırlı polis memuru Abdulcevad Muhammed es Sehlemi, 1 Mart Cuma günü İskenderiye şehrinde tek başına bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Sehlemi bir reklam panosunun üzerine çıkarak Filistin bayrağı sallamış, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye "hain ve ajan" demişti.

45 yaşındaki Sehlemi, Sisi rejiminin Gazze'ye karşı duyarsızlığını protesto etmiş ve "senden korkmuyorum Sisi!" diye bağırmış, ardından gözaltına alınmıştı.

Sehlemi'nin bir arkadaşının aktardığına göre, 45 yaşındaki polis memuru olaydan önce aralarında geçen bir konuşmada Gazze sebebiyle yaşadığı üzüntüyü dile getirmişti. Sehlemi İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları karşısında "yıkıldığını", "sınırların açılması gerektiğini, bunun adaletsizlik olduğunu ve insanların öldüğünü" söylemişti.

Mısır İnsan Hakları Ağı (ENHR) Sehlemi'den dört gündür haber alınamadığını bildirdi.

ENHR, Sehlemi'nin derhal serbest bırakılmasını talep etti ve "hayatı ve güvenliğinden tamamen Mısır İçişleri Bakanlığı'nı sorumlu tuttuklarını" açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını başlatmasının ardından Mısır genelinde birçok protesto gösterisi düzenlendi.

Şimdiye dek bu protestolara katılan yüzlerce sivilin gözaltına alındığı biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum