1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mısırlı Genç Kardeşimiz İade Edilmesin!
Mısırlı Genç Kardeşimiz İade Edilmesin!

Mısırlı Genç Kardeşimiz İade Edilmesin!

Sisi darbe yaptığında 16 yaşında olan ve abisi idama mahkum edildikten sonra kendisi de tutuklanmak istenince Türkiye'ye gelen Abdurrahman Elsağir, başvurusu onaylanmasına rağmen emniyete çağrılıp alıkonulmuş. Mısır'a iade edilmesinden endişe ediliyor.

17 Eylül 2019 Salı 13:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

16 yaşında Mısır'dan hicret etmek zorunda kalan Abdurrahman Elsağir şuan 21 yaşında. Türkiye’de oturma izni beklerken, Sisi diktasına iade edilmekle karşı karşıya!

Abdurrahman 16 yaşındayken abisi, zalim Sisi hakimleri tarafından idam kararına çarptırıldı çünkü abisi darbe karşısında duran bir gençti. Onun idam kararı davalar sonucunda 25 yıl hapis ile “hafifletildi”. Ancak 16 yaşındaki kardeşi Abdurrahman’ı arıyorlardı.

Abdurrahman o zamanlarını şöyle anlatıyor: 'Ne yaptığımı bile bilmiyorum… 16 yaşındaydım, polis tarafından Mısır'da aranıyorum; annemi, yetmedi abimi benden aldılar. Beni de almak istediler. Ben de Türkiye'ye kaçtım."

Abdurrahman Türkiye'ye giriş yaptı, oturma izin almak için başvurdu ve başvurusu onaylandı. O, nüfus cüzdanının gönderilmesini beklerken bir sms ile emniyet tarafından bilgilerinin güncellenmesi için çağrılıyor. Abdurrahman emniyete gittiğinde polis tarafından gözaltına alındığı ve Mısır'a iade edileceği iddia ediliyor. Mısır polisinin İnterpol’a Abdurrahman için “terörist” ihbarında bulunarak tutuklama talep ettiği kaydediliyor.

Haksöz-Haber’e bilgi veren kaynaklar Abdurrahman’ın şuan Mısır’a gönderilmek üzere Çatalca Geri Gönderme Merkezi'nde tutulduğunu kaydettiler.

abdurrhman-elsagir-2.jpg

GÖÇ İDARESİ: İADE EDİLMEYECEK

Konunun duyulması üzerine harekete geçen Göç İdaresi, olaya müdahil oldu.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Göç İdaresi yetkilileri, kardeşimizin geri iade edilmeyeceğini belirterek bazı işlemler sonrasında serbest bırakılacağını söyledi.

Abdurrahman Elsağir Serbest Bırakıldı

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum