1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mısır’daki Zulme ‘Evet’ Diyemeyiz
Mısır’daki Zulme ‘Evet’ Diyemeyiz

Mısır’daki Zulme ‘Evet’ Diyemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mısır’daki sorun, yönetimle olan sorundur. Özellikle liderle olan sorundur. Bunu, hukuksuz kararla idama mahkum edilen, müebbet hapse mahkum edilen insanlar var. Bu kararları tasvip etmiyoruz. Çünkü zulme rıza zulümdür” dedi.

06 Temmuz 2016 Çarşamba 12:03A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya ve İsrail ile atılan adımların benzerinin Mısır ve Suriye için de atılabileceği yönündeki iddialar var. Bu konuda ne söylersiniz?” şeklindeki soruyu da cevapladı.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi Rusya ve İsrail'le atılan adımların çerçevesi farklı, öbür tarafta Mısır'ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla herhangi bir sorunumuz yok. Mısır'daki sorun, yönetimle olan sorundur. Özellikle liderle olan sorundur. Bunu çakma tabir edebileceğim kararla idama mahkum edilen, müebbet hapse mahkum edilen insanlar var. Düşünebiliyor musunuz, bir ülkenin cumhurbaşkanına milli savunma bakanı konumunda olan bir asker ihtilal yapmak suretiyle onu deviriyor, ondan sonra onun yerine geçiyor, geçtikten sonra da onun önce idama mahkum olması, daha sonra müebbet hapse mahkum olması gibi saçma sapan... Bütün bunları biz de istihbaratımızı alıyoruz. Nerede ne var da bu böyle yapılmış? Ortada herhangi bir suç söz konusu değil, insan öldürmek, böyle bir şey olmadığı halde Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır.

Bu kararları biz tasvip etmiyoruz. Çünkü zulme rıza zulümdür. Mısır'daki insanların hepsi bizim kardeşlerimiz ve bu kardeşlerimize karşı takınılan bu tavrı bizim bir defa takdir etmemiz bir Müslüman olarak, bir insan olarak, demokrasiye inanmış insanlar olarak bizi bir defa çok çok zor durumda bırakır, diye düşünüyorum. Mursi'nin cumhurbaşkanlığında o hükümete, o yönetime Türkiye ve Katar'dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu ama daha sonra hiç o destek vermeyen ülkeler şu andaki mevcut yönetime çok ciddi parasal destekler verdi, yardımlar verdiler. Bir taraftan da Mursi ve arkadaşlarına idam cezaları, bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar mı? Hayır. Sadece 'biz yaptık oldu' mantığıyla gidiyor. Böyle bir zulme bizim 'evet' dememiz mümkün değil. Çünkü bizim ilkemiz: zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız.”

Oktay Yıldırım / Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT