1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır’daki Katliama Osmancık’tan Protesto!
Mısır’daki Katliama Osmancık’tan Protesto!

Mısır’daki Katliama Osmancık’tan Protesto!

Osmancık ilçesinde Cuma namazı çıkışında “Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” adı altında toplanarak Mısır başta olmak üzere, Arakan, Suriye ve Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan zulmü protesto edildi.

16 Ağustos 2013 Cuma 18:17A+A-

Çorum’un Osmancık ilçesinde sivil toplum örgütleri Mısır’da sivil vatandaşların ve çocukların ölümüyle sonuçlanan darbe karşıtlarına yönelik silahlı saldırıları protesto ederek zulüm gören Müslümanlar için dua etti.

Osmancık ilçesinde Sivil Toplum Örgütleri Cuma namazı çıkışında “Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” adı altında toplanarak Saat Kulesi Meydanında Mısır başta olmak üzere, Arakan, Suriye ve Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan zulmü protesto etti.

Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Kazım Sekili Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik silahlı saldırılarda yüzlerce masum sivilin, çocukların ve kadınların öldüğünü söyledi.

Dünya’da Müslümanlara karşı yapılan zulmü kınamak, firavunun karşısında ve Musa’nın yanında yer almak için bir araya geldiklerini söyleyen Sekili;

“ Mısır’ın darbecilerinden emir alan silahlı güçleri, biber gazı ve gerçek mermiler ile katliam yaptıklarını; haftalardır meydanlarda barışçıl eylemler yürüten insanların bu vahşice saldırı karşısında kendilerini savunabilecekleri tek şeyleri çevrelerindeki taşları idi. Çoğu çevresindeki tek savunma aracı taşlara bile müracaat etmeden kurşuna karşı canını verdi ve şehitlik mertebesine yükseldi. 

Dünya tarihine baktığımızda bu gözü dönmüşlüğün Hitler’de, İsrail’de olduğunu biliyorduk. Şimdi bu halkaya onların uşaklığını yapan Mısır’ın Firavun’u Sisi ve taraftarları da katıldı.

Maalesef insanlıktan uzaklaşmış Batı medeniyetinin devletleri küçük kınamalarla bu durumu geçiştirdiler. Böyle bir katliamı kınamalarla geçiştirmek dün darbeye ortak olanların bugün de bu katliama ortaklıkları anlamını taşımaktadır.

Tüm darbecileri, darbe yandaşlarını protesto ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun yönetimleri halkın elinden almaya çalışan her türlü silahlı gücün karşısındayız. Buna Türkiye’de de Mısır’da da başka yerde de kim karşı duruyorsa biz de onların yanında yer almayı görev biliyoruz.

Bir yanda tüm insanlığa örnek olacak bir sivil direniş, diğer yanda tüm insanlığın yüzyıllar boyunca lanetleyeceği katliam. Bu katliamı yapanları da, katliama gözlerini kapatarak ortak olanları da şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz.

Zalimlerin ne kadar hesabı varsa, Allah’ın da hesabı vardır Bizlere düşen o hesap kesilene değin sabırla zalimlere karşı mücadele etmek ve safımızı belirledik. Bugün burada bizler safımızı mazlumdan yana, zalime karşı koyduk. Allah bu duruşumuzu ibadet olarak kabul eder inşallah.” dedi.

Protesto tekbirlerle ve Mısır, Arakan, Suriye, Doğu Türkistan’da zulme uğrayan Müslümanlar için imam eşliğinde hep bir ağızdan dua edilmesi ile sona erdi.

Haber: Fazıl Sekili

osmancik-20130816-1.jpg

osmancik-20130816-2.jpg

osmancik-20130816-3.jpg

osmancik-20130816-4.jpg

osmancik-20130816-5.jpg

osmancik-20130816-6.jpg

osmancik-20130816-7.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum