1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da "Şehit Bayramı" Yürüyüşü
Mısır'da "Şehit Bayramı" Yürüyüşü

Mısır'da "Şehit Bayramı" Yürüyüşü

Darbe karşıtları, Kurban Bayramı'nın 3. gününde, ülkenin çeşitli kentlerinde "Şehit Bayramı" adı altında düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

17 Ekim 2013 Perşembe 19:59A+A-

Mısır'da darbe karşıtları, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde, ülkenin çeşitli kentlerinde düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Beni Suveyf'te "Şehit Bayramı" adı altında düzenlenen yürüyüşte, "askeri yönetim düşsün" sloganları atan göstericiler, barışçıl gösterilerde masum insanların öldürülmesini kınadı. "Bayramın mübarek olsun cumhurbaşkanı", "Ey şehit! Kanını asla unutmayacağız", "Meşruiyete evet, darbeye hayır" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhinde sloganlar attı.

Dimyat'ın birçok bölgesinde ise motosikletlerle konvoylar oluşturan göstericiler, "Rabia işareti" eşliğinde darbe karşıtı gösteri düzenledi. Darbe yanlılarının müdahale ettiği gösteride, taraflar arasında çıkan gerginliğin büyümemesi için eylem sonlandırıldı.

Menufiye'de de Mursi'nin görevine dönmesini isteyen göstericiler, askeri darbe, polis ve ordu karşıtı sloganlar attı. Gösteride darbe karşıtları ile bir grup arasında taşlı çatışma çıktı. Bölgeye gelen askeri birliklerin müdahalesiyle olay sona erdi.

Feyyum'da da darbe karşıtı gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, Mısır halkına, "Hesap Görme Cuması" adı altında yarın düzenlenmesi planlanan darbe karşıtı gösterilere katılmaları çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT