1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Öğrenci Gösterileri Yayılıyor
Mısır'da Öğrenci Gösterileri Yayılıyor

Mısır'da Öğrenci Gösterileri Yayılıyor

Mısır’ın İskenderiye kentinde darbe karşıtları gece gösterileri düzenledi. Tutuklulara işkence edildiğini söyleyen göstericiler, yargı kurumunun da "taraflı ve zalim" olarak niteledikleri yargıçlardan temizlenmesini talep etti.

24 Mart 2014 Pazartesi 11:16A+A-

Savunma ve İçişleri Bakanları aleyhinde slogan atan darbe karşıtı göstericiler, yargı kurumunun taraflı ve zalim olarak niteledikleri yargıçlardan temizlenmesini talep etti. Göstericiler hayat pahalılığı ve sık sık yaşanan elektirik kesintilerini de protesto etti.

Kahire üniversitesindeki darbe karşıtı öğrenciler tutklu arkadaşlarının serbest bırakılması ve öğrencilere yönelik tutuklama kampanyalarına son verilmesi için gösteri düzenledi.

Kahire’de 6 Ekim Öğrenci Kenti’ndeki öğrenciler ise tutuklu arkadaşlarıyla dayanışma ve güvenlik güçlerinin kampüslerde tekrar görevlendirilmesini protesto amacıyla gösteri yaptı. Öğrenciler gösterilere katıldığı için okuldan atılan arkadaşlarının geri alınmasını da talep etti. Öğrenciler Rabia işareti yaptı.

Kampüse baskın

Mısır güvenlik güçleri Pazar günü Ezher Üniversitesi'ne ait öğrenci kentine baskın düzenlemiş ve darbe karşıtı öğrenci gösterilerine müdahale etmişti. Güvenlik güçleri öğrencilere göz yaşartıcı gaz kullandı.

Ezher Üniversitesi’nin Asyut şubesi öğrencileri ‘Tututkluları serbest bırak ve atılan öğrencileri geri al’ sloganıyla bir dizi darbe karşıtı etkinlik başlattı. Öğrenciler tutuklu ve okuldan atılmış arkadaşlarının resimlerini astı.

Ezher Üniversitesi’nin Beni Suveyf şubesi öğrencileri de darbe karşıtı gösteriler düzenledi.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT