1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Meşruiyet Koalisyonu'na Yasaklama
Mısır'da Meşruiyet Koalisyonu'na Yasaklama

Mısır'da Meşruiyet Koalisyonu'na Yasaklama

Mısır’da Müslüman Kardeşler'in mal varlığı yönetme komisyonu, Başbakan İbrahim Mihleb’in talimatıyla Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu yöneticilerinin mal varlıklarına el koyma kararı aldı.

04 Aralık 2014 Perşembe 12:39A+A-

Mihleb, Kahire Mahkemesi’nin İhvan’in öncülüğünde 9 farklı partiden ulaşan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonunun Mısır’daki faaliyetlerini yasaklayan kararının uygulanması için İhvan’in mal varlığı yönetme komisyonuna talimat verdi.

Mihleb’in talimatiyle hareket eden komisyon, Müslüman Kardeşler'in yöneticilerinden 48’inin mal varlığına el koyma kararı aldı. Karar, aynı zamanda yöneticilerin ticari faaliyetlerini de yasaklıyor.

Komisyonun sözcüsü, koalisyonun faaliyetlerini yasaklayan kararın uygulanması için ülkedeki güvenlik ve denetim kuruluşlarının devrede olacağını ifade etti.

Al Jazeera’ya konuşan İhvan yöneticisi Hamza Zuba, koalisyonun faaliyetlerini yasaklayan kararı “darbe sonrasında Mısır’da siyaset öldü” şeklinde değerlendirdi.

Zuba, "Bu ve bunun gibi siyasi kararların tek amacı, İhvan, koalisyon ve o yapılara bağlı herkese düşmanlık kampanyasını artırmak" dedi.

Mısır’ın istisnai bir zaman diliminden geçtiğini söyleyen Zuba, ‘asker tüfeğinin iradesi’ değil "halk iradesi"nin hakim olacağını söyledi.

Bakanlar kurulu geçtiğimiz Ekim ayında koalisyonun faaliyetlerini yasaklamak için karar tasarısı onaylamıştı.

30 Temmuz 2013'teki Abdulfettah Sisi'nin öncülüğünü yaptığı askeri darbenin ardından 24 Eylül tarihinde Kahire Mahkemesi tarafından verilen kararla Müslüman Kardeşler'in faaliyetleri yasaklanmış ve mal varlığına el konulmuştu.

25 Aralık tarihinde ise, İhvan 'terör örgütü' olarak ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT