1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mısır’da İdam Edilen Kardeşlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet
Mısır’da İdam Edilen Kardeşlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

Mısır’da İdam Edilen Kardeşlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

​​​​​​​Mısır’da idam edilen 9 kardeşimiz için Cuma namazı sonrası Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak ve dua edilecek.

21 Şubat 2019 Perşembe 22:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sisi cuntası göstermelik yargılamalar sonrasında darbeye karşı çıktıkları için 9 genci daha idam etti. Türkiye’de yaşayan Mısırlılar gözyaşlarıyla toprağa verilen gençler için İstanbul’da da (gıyaben) cenaze namazı kılınması çağrısında bulundular. Mısırlılar, Türkiyeli kardeşlerinden de destek bekliyorlar.

22 Şubat tarihinde Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nde kılınacak gıyabi cenaze namazı sonrasında idamların durdurulması çağrısında bulunulacak.

Sırf darbeye karşı çıktıkları, protesto gösterilerine katıldıkları için birçoğu İhvan mensubu Müslümanlar uyduruk yargılamalar sonrası idam ediliyor. Darbeci Sisi yönetiminde bugüne kadar 165 idamın icra edildiği biliniyor. İdam cezasına çarptırılmış 600 kişi daha infazını bekliyor. Ağır işkencelerle alınan itiraflar sonrasında verilen idam kararları tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulanıyor.

Mısırlılar, idamların uygulanacağının duyurulmasından hemen sonra Bebek’teki Mısır Konsolosluğu önünde protesto gösterisi yapmış ve oturma eylemlerini dün akşama kadar sürdürerek duyarlılık çağrısında bulunmuşlardı.

Şehit gençlerden birinin annesi oğlunun cenazesini görünce:

HABERE YORUM KAT

3 Yorum