Mısır'da Gazzeli yaralılara işkence tehdidi

Mısır'da Gazzeli yaralılara işkence tehdidi

Gazze kuşatmasına fiilen ortak olan Mısır, şimdi de yaralıları tedavi olmalarını engellemek ve kapı dışarı atmakla tehdit ederek casusluk yapmaya zorluyor.

Mısır hastanelerinde tedavi gördükten sonra Gazze'ye dönen Filistinli yaralılar, Mısır'da tedavi gördükleri süre içinde Mısır güvenlik güçleri tarafından sorgulandıklarını, kendilerine füzelerin nasıl yapıldığı ve silahların Gazze'ye nasıl girdiği konularıyla ilgili sorular sorduklarını ifade ettiler.

El-Cezire'nin internet sitesi yaralılara dayandırarak verdiği haberde, tedavi için Mısır'daki hastanelere kaldırılan bazı yaralıların şöyle dediklerini duyurdu: "Mısır güvenlik güçleri hastanelere tedavi için getirilen bazı hastaları kaba bir şekilde sorgulamaya başladı. Söz konusu güçler bilgi vermeyenleri çok açık bir şekilde tehdit ederek, bilgi vermemeleri durumunda Mısır hastanelerinde tedavilerini tamamlamalarına izin vermeyeceklerini söylüyorlardı."

"Güvenlik güçleri biraz iyileşen hastaların yanına sık sık geliyor ve direnişle ilgili bilgi almak istiyorlardı. Yaralılardan Hamas'a yardım etmemelerini de istiyorlardı."

Kahire'de tedavi gören hastalardan biri haber sitesine verdiği bilgide şöyle dedi: "Güvenlik güçleri benden Hamas'a, Mısır'ın Hamas'ın yeniden toparlanmasına ve Mısır yoluyla Gazze'ye silah sokmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğini iletmemi istediler. Yaralarım biraz iyileşince, doktor benden yan odada beklememi istedi. Beklepken Mısır istihbaratından bazı adamlar geldi. Söyleyeceklerimi kesinlikle gizleyeceklerine dair söz verdiler."

"Benden direnişi ve direnişin silahları nasıl sakladığını, nerede sakladığını ve Filistin direniş gruplarının Gazze'de Siyonistlere karşı nasıl bu şekilde direnebildiklerini sordukları gibi, Hamas hareketi ve hareketin liderleriyle ilgili sorular da sordular."

"Başlangıçta bana karşı gayet nazik davranıyorlardı. Fakat direniş hakkında bilgim olmadığını söyleyince onlardan biri yarama bir darbe indirerek 'Sen Hamas'tan ve Kassam'dansın. Konuşman gerekir, yoksa tedavi olmana müsaade etmez köpekler gibi de atarız seni' dedi."

(FEM)

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir