1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Darbeciler Protestoculara Saldırdı
Mısır'da Darbeciler Protestoculara Saldırdı

Mısır'da Darbeciler Protestoculara Saldırdı

Mısır’da darbeciler, Muhammed Mahmud olaylarının 2'nci yıl dönümü münasebetiyle başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösteriye müdahale etti.

20 Kasım 2013 Çarşamba 05:56A+A-

Mısır’da darbeciler, darbe hükümetinin İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhine slogan atan protestoculara göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdi. Bazı eylemciler gazdan etkilenirken, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Öte yandan 19 Kasım 2011’de meydana gelen katliamın yıldönümünde ölenleri anmak için biraraya gelen göstericiler, Tahrir Meydanı'na girmeye çalışınca, polis ve askerin engellemesi ile karşılaştı. Darbe karşıtları da muhtemel bir çatışmadan kaçınmak için geri çekildi.

Göstericiler aynı zamanda, cunta lideri Abdülfettah es-Sisi'nin resimlerinin bulunduğu pankartları açmak isteyen darbe yanlılarını meydandan çıkardı.

Mısır'da, 19 Kasım 2011'de, devrik lider Hüsnü Mübarek'ten sonra yönetimi elinde bulunduran askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması için başlatılan gösteriler sırasında Muhammed Mahmud Caddesi'nde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

FOTO GALERİ

HABERE YORUM KAT