1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Anayasa Komisyonu Feshedildi!
Mısırda Anayasa Komisyonu Feshedildi!

Mısır'da Anayasa Komisyonu Feshedildi!

Mısır'da bir mahkeme, Meclis'in Anayasa Komisyonu'nu askıya aldı, kurucu meclis kararını iptal etti

10 Nisan 2012 Salı 15:37A+A-

Mısır'da yargı vesayeti başladı; mahkeme yeni anayasayı yapacak Anayasa Komisyonu'nu askıya aldı...

Kahire idari mahkemesi "İslamcı grupların tahakkümü" altında olduğunu iddia ettiği Anayasa Komisyonu'nu feshederek, yeni bir kurucu meclis oluşturmak için alınan meclis kararını iptal etti.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Yargıç Ali Fekri, "anayasa taslağı hazırlamak üzere kurucu meclis oluşturmak için parlamentonun aldığı kararın iptal edildiğini" söyledi.

Mısır'ın yeni anayasasını hazırlamak için geçen ay oluşturulan 100 üyeli kurucu meclisin, toplumun bütün kesimlerini temsil etmediği gerekçesiyle engellenmesi yönünde Kahire İdari Mahkemesi'ne çok sayıda dava açılmıştı. Dava sahipleri, kurucu mecliste kadınların, gençlerin ve Hıristiyanların yeterince temsil edilmediğini ileri sürüyordu.

Kurucu meclisin hazırlayacağı anayasa taslağı aynı zamanda Mısır'daki dini ve etnik azınlıkların haklarını ve devlet başkanı ile parlamento arasındaki güç dengesini de belirleyecek.

Meclisin hazırladığı taslak daha sonra referanduma sunulacak. Referandumun Mayıs ayındaki devlet başkanlığı seçimlerinden önce yapılması düşünülüyordu.

HABERE YORUM KAT