1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 8 Kişinin İdam Dosyası Müftülükte
Mısır'da 8 Kişinin İdam Dosyası Müftülükte

Mısır'da 8 Kişinin İdam Dosyası Müftülükte

Mısır'da, "kıdemli bir subaya suikast düzenlemek" suçlamasıyla yargılanan 8 sanığın dosyası idamlarına ilişkin görüşü alınmak üzere müftüye gönderildi.

01 Ocak 2018 Pazartesi 10:19A+A-

Mısır'da askeri mahkemenin, "kıdemli bir subaya suikast düzenlemek" suçlamasıyla yargılanan 52 sanıktan 8'inin dosyasını idamlarına ilişkin görüşü alınmak üzere müftüye gönderdiği bildirildi.

Sanıkların savunma heyeti üyelerinden avukat Usame Beyyumi, yaptığı açıklamada, askeri mahkemenin 4'ü firari 8 sanığın dosyasını idamlarına ilişkin görüşü alınmak üzere müftüye gönderdiğini belirtti.

Beyyumi, söz konusu kişiler arasında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, 16'sı firari 52 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını kararın okunması için 17 Ocak'a erteledi.

Mısır'da Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi gibi Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinden Abdurrahman el-Berr, Mahmud Gazlan, Muhammed Vahdan, Muhammed Said Uleyva'nın da aynı davadan yargılandığı ancak bu isimlerin dosyasının müftüye gönderilenler arasında bulunmadığı belirtildi.

Başsavcılık 4 Ocak 2016'da 52 sanığı "silahlı bir örgüt kurmak, hakimlere, silahlı kuvvetler mensuplarına ve kurumlarına, polise, kamu kurumlarına saldırıda bulunmak, özel ve kamu mülklerini tahrip etmek, Nisan 2015'te Kahire'de Albay Vail Tahun'a suikast düzenlemek" suçlamasıyla askeri yargıya sevk etmişti.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra mahkeme nihai kararını veriyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT