1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 25'i Genç Kız, 37 Öğrenci Gözaltında
Mısır'da 25'i Genç Kız, 37 Öğrenci Gözaltında

Mısır'da 25'i Genç Kız, 37 Öğrenci Gözaltında

İskenderiye’deki darbe karşıtı gösteride 25’i genç kız olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

01 Kasım 2013 Cuma 11:37A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ezher Üniversitesi'nde başlayan öğrenci isyanı İskenderiye kentine de sıçradı. İskenderiye'de darbe karşıtı gösterilere müdahale eden polis, çoğunluğu üniversite öğrencisi ve genç kızların bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.

İskenderiye'deki 'Sabah 7 Hareketi'nin verdiği bilgiye göre, kentte darbe karşıtı gösteri yapıldı. Eyleme müdahale eden güvenlik güçleri, çoğunluğu üniversite öğrencisi ve 25'i genç kız, 37 kişiyi gözaltına aldı.

İskenderiye Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise kentin doğusundaki bölgede gerçekleştirilen eylemde, göstericilerin trafiği yaklaşık 1 saat aksattığı iddia edildi.

SİYASİ BARBARLIK

'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan açıklamada ise güvenlik güçlerinin gösterileri zorla dağıtma girişimi eleştirilerek, genç kızların gözaltına alınıp saldırıya maruz kalmaları 'Siyasi barbarlık' olarak nitelendirildi. Büyük çaplı gösteri ve yürüyüşlere devam edileceği belirtilen açıklamada, 'kadınların gözaltına alınmasının 'kırmızı çizgi' olduğu vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT