1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır İsrail ile Ağız Birliği Yaptı
Mısır İsrail ile Ağız Birliği Yaptı

Mısır İsrail ile Ağız Birliği Yaptı

Gazze katliamına kılıf arayan İsrail, Hamas'ın dahil edilmediği ateşkesin gerçekleşmemesini Türkiye ve Katar'a bağladı. Darbeden sonra Sisi'nin yeniden İsrail'in güdümüne soktuğu Mısır'ın Dışişleri Bakanı Samih Şükrü, İsrail ile ağız birliği edip Türkiye

18 Temmuz 2014 Cuma 15:10A+A-

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükrü, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ve Katar'ı hedef haline getirdi.

Şükrü, sözde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirmek için yaptığı açıklamada, Hamas'ın dahil edilmediği göstermelik ateşkesin gerçekleşmemesini Türkiye ve Katar'a bağladı.

Şükrü, 'Hamas, Katar ve Türkiye birlikte, ateşkesin başarısız olması için uğraşıyorlar' ifadesini kullanarak, Gazze'de ateşkesin şartlarına uymayan İsrail'i gözardı ederek, Gazze halkının yanında olan Türkiye'yi hedef aldı.

'Hamas'a ateşkes çağrısı yapılmadı'

Öte yandan Filistin Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü İsra el-Modallal, dün katıldığı bir televizyon programında Hamas'ın ateşkes konusunda bir çağrı almadığını ve Hamas'sız bir ateşkesin gerçek dışı olduğunu belirterek; "Ateşkes toplantısı için Hamas, herhangi bir çağrı almadı. Çok gülünç bir durum. Mısır tarafı Hamas'la temas kurmadı. Hamas'ın dahil edilmediği bir ateşkes gerçek dışıdır" dedi.

Mısır İsrail ile hareket ediyor

Mısır'ın seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak yönetime el koyan cunta yönetiminin bu açıklamaları, Gazze konusunda İsrail ile birlikte hareket ettiğini gözler önüne serdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT