1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den Filistin çağrısı
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den Filistin çağrısı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den Filistin çağrısı

Şukri, işgal altındaki Filistin topraklarında artan gerilim nedeniyle barış ve iki devletli çözüm hedefinden uzaklaşıldığını söyledi.

23 Eylül 2023 Cumartesi 01:00A+A-

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Şukri’nin, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu ABD'de İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair yazılı açıklama yaptı.

İşgal altında bulunan Filistin topraklarındaki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Şukri, İsrail tarafının sükunet yoluna öncelik vermesi ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınmasının önemine dikkati çekti.
Bölgede artan gerilimin şiddet döngüsüne girme riskini beraberinde getirdiğini ifade eden Bakan Şukri, "Bu (gerilim), bizi barış hedefine ulaşmaktan ve iki devletli çözüm vizyonunu hayata geçirmekten her geçen gün daha da uzaklaştırıyor." dedi.
Şukri, bölgede refah, istikrar ve barış içinde bir arada yaşamanın tek yolunun kapsamlı ve adil barış olduğunu, bunun Filistinlilerin haklarının korunmasına ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dayandığını vurguladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT