1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Mısır Darbesinin Arkasında İsrail Var!"
Mısır Darbesinin Arkasında İsrail Var!

"Mısır Darbesinin Arkasında İsrail Var!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır'da darbecilerin arkasında İsrail'in bulunduğunu söyledi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 03:24A+A-

Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Önce Türkiye'de yaşanan darbe süreçlerini özetledi ve sözü Mısır'daki darbenin İsrail bağlantısına getirdi. Başbakan, “Mısır'da ‘demokrasi sandık değildir' diyorlar. Arkasında neresi var? İsrail var. Elimizde belgesi var.” dedi. 2011 seçimleri öncesinde Fransa'da yapılan bir oturumda adalet bakanı ile ‘Yahudi bir entelektüel'in “Mısır'da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır. Çünkü demokrasi sandık değildir.” dediğini aktardı.

Elimizde belge var, Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var

Başbakan Erdoğan, antidemokratik müdahalelerin tamamında hep Batı’nın, ‘demokrasi sadece sandık değildir’ mantığının  işlendiğini anlattı. “Ama biz diyoruz ki, demokrasinin yolu sandıktan geçer. Sandık, milli iradenin ta kendisidir.” dedi. Erdoğan’ın açıklamaları, özetle şöyle söyledi:

Mısır ordusunun inançlı mensuplarına sesleniyorum: “Siz o Müslüman kardeşlerinize nasıl silah doğrultuyorsunuz? Nasıl onlara bomba yağdırıyorsunuz? Sizin zerre kadar inancınızda, imanınızda bir titreme yok mu? Hiçbir zaman hukuka uygun olmayan talimata uyulmaz. Burada size böyle bir talimat veriliyorsa siz kalkıp da o insanları öldüremezsiniz.”

İslam dünyası, Mısır’a karşı Yusuf’u kuyuya atan kardeşleri gibi: “Batı, Mısır’daki darbede iyi bir sınav verememiştir. İslam dünyası Mısır’daki facia karşısında iyi bir sınav verememiştir. Şu anda İslam dünyası adeta Hz. Yusuf’u kuyuya atan kardeşlerden farksız durumdadır. Ama Rabb’im nasıl ki Yusuf’u kuyudan çıkarıp Mısır’a sultan ettiyse, nasıl ki o kardeşleri Yusuf’a mahcup ettiyse bugün de kardeşlerinin ihanetine rağmen Mısır halkının Mısır’ı idare etmesinin önüne hiç kimse geçemeyecektir. Kardeşlerine karşı ihanet içinde olanlar da er veya geç mahcup olacaklardır.”        

Bizi şiddete sevk etmek için tuzaklar kuruldu: “Bizi şiddete sevk etmek için tuzak kuranlar, tahrik edenler, provokasyonlara başvuranlar oldu. Bizi ezmek, yok etmek, bizi silmek için kendilerine gerekçe arayanlar, bahane arayanlar oldu. Allah’a hamd olsun hiçbirine bu gerekçeyi, bahaneyi sunmadık. Bunlar şimdi bulanmış suda balık avlamanın niyetindeler ama biz size bulanmış su bırakmayacağız. Sandığa tertemiz gideceğiz. Geçmişte bunu defalarca yaptılar. Merhum Menderes karşısında defalarca kaybettiler. Hiçbir zaman kazanamayacaklarını anlayınca da şiddeti körüklediler. Darbecileri teşvik ettiler ama bugün ne biz ne de aziz millet bu bayat senaryoya asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Bizi çekmek istedikleri tuzağa asla düşmeyeceğiz.”

Diktatörlükte ‘diktatör’ diyeni sallandırırlar: “Bize son derece çirkin bir şekilde ‘diktatör’ diyenlere işte bugün buradan ‘hodri meydan’ diyorum. Mart ayında seçim var. Kimin demokrasi kimin de diktatörlük özlemi içinde olduğunu millet ortaya koyacak. Eğer diktatör görmek istiyorsanız buyurun Mısır’a gidin. Diktatörlüğün olduğu yerde hiç kimse diktatör kelimesini ağzına dahi alamaz. Diktatörlüğün olduğu yerde gazeteler, televizyonlar sabah akşam ‘diktatör’ ifadesini kullanamaz. Sallandırırlar. Mısır’da olduğu gibi.”

Saldırganı ödüllendirircesine serbest bıraktılar: “Hacıbektaş’ta, o muhterem zatın manevi huzurunda bir kendini bilmez, bir Hacı Bektaş düşmanı Başbakan Yardımcımıza alçakça saldırıda bulundu. CHP’liler adeta saldırgana sahip çıkıyorlar. Saldırgan kısa bir süre sorgulandıktan sonra bakıyorsunuz hemen ödüllendirilircesine tutuksuz yargılanmak üzere salıveriliyor. Siz hangi diktatörlükten bahsediyorsunuz? Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz?”

İsrail ve ABD’den tepki

Başbakan Erdoğan’ın “Mısır’da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail var” iddiasına İsrail’den tek cümlelik cevap geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bu üzerinde yorum yapmaya değmeyecek o açıklamalardan biri.” dedi. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest da Erdoğan’ın sözlerinin ‘saldırgan, ispatlanmamış ve yanlış’ olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, söz konusu iddiasını Fransız Yahudi entelektüel Bernard Henri-Levy ile İsrail Adalet Bakanı Livni’nin katıldığı bir paneldeki konuşmalara dayandırmıştı.

HABERE YORUM KAT