1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Cuntası İnsan Hakları Örgütü Yöneticilerini Kovdu
Mısır Cuntası İnsan Hakları Örgütü Yöneticilerini Kovdu

Mısır Cuntası İnsan Hakları Örgütü Yöneticilerini Kovdu

İnsan hakları ihlallerini raporlamak için Kahire’ye gelen HRW yöneticileri sınırdışı edildiler.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 15:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Protestocuların katledilmesi hakkında rapor hazırlamak üzere Mısır’a gelen New York merkezli İnsan Hakları Gözlemevi (Human Rights Watch) yönetim kurulu başkanı Kenneth Roth ve örgütün Ortadoğu sorumlusu Sarah Leah Whitson Kahire havaalanında bir gece bekletildikten sonra vize verilmeyerek ülkelerine geri gönderildiler.

Kenneth Roth ve Sarah Leah Whitson geçtiğimiz yıl Muhammed Mursi’ye karşı yapılan askeri darbeyi protesto için sokağa çıkan kitlelere yönelik geniş çaplı katliamın yıldönümünde konu hakkında bir rapor hazırlamak için Kahire’ye gelmek istemişlerdi. 14 ağustos 2013 tarihinde Adeviyye Meydanı başta olmak üzere pek çok kentte askerlerce girişilen katliam neticesinde resmi açıklamalara göre 700’e yakın kişi öldürülmüştü. Muhalifler bu sayının çok daha fazla olduğunu iddia etmekteler.

Twitter’da konuya ilişkin bir mesaj paylaşan Kenneth Rose “Rabia katliamının Tianenmen ve Andican katliamlarıyla kıyaslanabilecek çapta bir katliam olmasına rağmen Mısır hükümeti konu hakkında rapor hazırlamamıza izin vermedi” dedi.

Al Arabiya/Çev: Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT