1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Cunta Güçlerine "Zorla Kaybetme" Suçlaması
Mısır Cunta Güçlerine "Zorla Kaybetme" Suçlaması

Mısır Cunta Güçlerine "Zorla Kaybetme" Suçlaması

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır “güvenlik” güçlerini, salı günü gözaltına alınan Şura Meclisi Üyesi Abdullatif Galluş'u “zorla kaybetmek”le suçladı.

06 Kasım 2015 Cuma 11:25A+A-

İhvan sözcüsü Muhammed Muntasır, yaptığı yazılı açıklamada, salı günü gözaltına alınan Galluş'un tutulduğu yer hakkında bilgilerinin olmadığını belirterek, teşkilat mensubunun güvenliğinden Mısır makamlarının sorumlu olduğunu kaydetti.

Galluş'un eşi ise savcılığa, kocasının kaçırılmasından İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu belirten bir dilekçe verdi. Galluş dilekçede, İçişleri Bakanlığı’na bağlı emniyet güçlerinin sabahın erken saatlerinde eve baskın düzenlediğini, eşini bilinmeyen bir yere götürdüklerini, dairedeki bazı eşya ile 30 bin cüneyhin (yaklaşık 3737 dolar) “güvenlik” güçleri tarafından çalındığını aktardı.

“Zorla kaybedilme” terimi hukukta, kişilerin, devlet adına görev yapan veya devletin yetkilendirmesi, desteği ve bilgisiyle hareket eden kişiler veya gruplar tarafından tutuklanması, gözaltına alınması, kaçırılması veya başka herhangi bir biçimde özgürlüklerinden yoksun bırakılması; ardından söz konusu kişilerin kendi fiillerini reddetmeleri veya kaybolan kişinin nerede ve ne durumda olduğunu gizlemeleri ve sonuçta kayıp kişinin hukukun koruması dışında kalması durumunu anlatmak amacıyla kullanılıyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT