1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mirzabeyoğlu Kararı 28 Şubat Mağdurları İçin Umut Oldu!
Mirzabeyoğlu Kararı 28 Şubat Mağdurları İçin Umut Oldu!

Mirzabeyoğlu Kararı 28 Şubat Mağdurları İçin Umut Oldu!

28 Şubat hukuksuzluk sürecinin mağdurlarından Metin Kaplan için 1 Ağustos günü Çağlayan Adliyesinde iade-i muhakeme başvurusu yapılacak.

27 Temmuz 2014 Pazar 17:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kamuoyunda İslami Cemaatler Birliği, A.F.İ.D., Hilafet Devleti veya Kaplan Cemaati olarak bilinen grubun lideri olduğu iddiasıyla Edirne F Tipi Cezaevi'nde 11 yıla yakındır hükümlü bulunan ve dört senedir de kanser tedavisi gören Muhammed Metin Kaplan hakkında iade-i muhakeme başvurusu yapılacak.

Bilindiği üzere 28 Şubat sürecinde farklı İslami davalardan yargılanan pek çok kişi gibi Metin Kaplan da hukuk dışı yollarla yargılanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Başında bulunduğu iddia edilen örgüt hakkında Anıtkabir’e uçakla saldırı ve Fatih Camisi eylemi gibi asılsız birtakım suçlamalardan ötürü açılan davalarda pek çok kişi ağır cezalara çarptırılmıştı.

Bu eylemleri organize etmekle suçlanan pek çok kişinin gözaltı sürecinde işkence gördükleri Adli Tıp raporlarıyla belgelenmesine rağmen mahkemelerce bunlar dikkate alınmamıştı.

Metin Kaplan hakkında verilen müebbet hapis cezası bilahare Yargıtay tarafından bozulmuş fakat bu sefer de örgüt yöneticiliğinden 18 yıl hapse çevrilmişti.

Metin Kaplan’ın avukatı Halit Çelik 01.08.2014 Cuma günü sabah saat 10'da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde iade-i mahkeme için başvuru yapacak ve tahliyesini talep edecektir.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum