1. HABERLER

  2. HABER

  3. Milliyetçiliğin inşa ettiği iftira ve nefret kültürü
Milliyetçiliğin inşa ettiği iftira ve nefret kültürü

Milliyetçiliğin inşa ettiği iftira ve nefret kültürü

Şuayb Mekeç, Türkiye'de yaygınlaşan milliyetçi ırkçı atmosfere dikkat çekiyor.

07 Mayıs 2022 Cumartesi 11:12A+A-

Ahzâb 58

وَالَّذٖينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنٖينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَاناً وَاِثْماً مُبٖيناً

"Mümin erkeklere ve mümin kadınlara, yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir." (Ahzâb  58)

Yeryüzünde türlü haller yaşayarak imtihan olmaktayız. Her imtihan konusu çok farklı saiklerle çevrili olarak karşımıza çıkıyor. İslam’ın temel referanslarıyla bağımızın çok zinde olması gerekiyor ki imtihan olduğumuz meselelerde doğru kararlar verelim ve doğru tavırlar geliştirelim. Adımlarımızın hak mı batıl mı olduğunu idrak edebilelim. Bunun için de Kuran’la ve Sahih Sünnetle tam bir irtibatımızın bulunması gerekiyor. Müslüman ümmet içinden feraseti kuvvetli, fıkhi açılımlarda bulunabilen birikimiyle, iman ile ameliyle, takvasıyla bizzat sahada yaşayarak, koşturarak mümin tavırlar sergileyen müminlerle içi içe kimselerle irtibatlı olmamız gerekiyor. Kendi ortamımızı en yakından en uzağa doğru bu ölçüler üzerinde bina etmemiz İslami duruş ve açılımlarımız için şarttır; imtihanımızın gereğine uygun davranmaktır. 

YAZININ DEVAMI