1. HABERLER

  2. HABER

  3. Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürlerini Haraca Bağlamış
Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürlerini Haraca Bağlamış

Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürlerini Haraca Bağlamış

Hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla defalarca soruşturma açılmasına rağmen görevden alınamayan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, son rüşvet olayında yakayı ele verdi.

02 Ekim 2010 Cumartesi 06:01A+A-

Önceki gün Acıbadem Anaokulu Müdiresi Ülker Zaman'dan rüşvet alırken suçüstü yakalanan Gürsül, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Gürsül'ün, ilçedeki okul müdürlerini adeta haraca bağladığı ortaya çıktı. Kişisel faturalarını ödemeleri için okul müdürlerine gönderen Gürsül'ün, düğünlerde taktığı takıları bile okul müdürlerine aldırdığı iddia edildi. Okullar adına mal ve hizmet alınmış gibi gösterilerek fatura tahsil eden Gürsül'ün, okulların almadığı kırtasiye yardımlarını almış gibi göstererek faturanın kendisine ödenmesini sağladığı da ileri sürüldü. İlçe müdürünün aldığı paralar hesap hareketlerinden de tespit edildi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hakkında daha önce soruşturma açtığı Gürsül, her defasında mahkeme kararıyla görevine dönmüş. Suçu müfettiş raporlarında sabit olan Gürsül, daha önce görev yaptığı Ümraniye'de de aynı suçları işlemiş. Hakkında 5 kez soruşturma açılan ve bir kez öğretmen statüsüne indirilen ilçe müdürü, göreve son dönüşünde yakayı ele verdi. Filmleri aratmayacak operasyon şöyle gerçekleşti: Acıbadem Anaokulu Müdiresi Ülker Zaman, Zeki Gürsül'ün kendisinden rüşvet istediğini İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'a bildirdi. Yıldız, konuyu Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Savcılığın talimatı üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Gürsül'e verilecek paraların seri numaralarını ve fotokopilerini aldı. Daha sonra paralar, Gürsül'e götürülmesi için Zaman'a verildi. Bin 450 lirayı bir zarfa koyarak Gürsül'ün odasına giren Zaman'ın paraları vermesinden sonra kapıda bekleyen sivil polisler de operasyon düzenledi. Rüşvet anı casus kamera olarak bilinen bir kalem kamerayla da kaydedildi. Milli Eğitim Müdürü, çıkarıldığı Nöbetçi 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi. Gürsül'ün makam odasında yapılan aramalarda zarflara konulmuş çeşitli miktarlarda para bulundu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT