1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Milletvekili Kafişe Üçüncü Kez Tutuklandı
Milletvekili Kafişe Üçüncü Kez Tutuklandı

Milletvekili Kafişe Üçüncü Kez Tutuklandı

Hamas’lı milletvekili Dr. Hatim Rabah Kafişe'nin evini basan Siyonist işgalciler, milletvekilliği döneminde Kafişe’yi üçüncü kez tutukladılar.

18 Ekim 2010 Pazartesi 14:39A+A-

Siyonist işgal güçleri Filistin Parlamentosu üyesi 49 yaşındaki Dr. Hatim Rabah Kafişe'nin Batı Yaka'nın el-Halil şehrinin güneyinde yer alan el-Heriyye mahallesindeki evini bugün sabah (18 Ekim Pazartesi) bastı ve çirkin muamelede bulunmak suretiyle kendisini tutukladılar.

Kafişe'nin ailesinin Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgiye göre işgal güçleri gece saat 01.00 sıralarında milletvekilinin evini kuşatmaya aldılar. Tehdit yoluyla elbiselerini çıkarmasını istediler. Sonra da tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdüler.

İşgalcilerin Kafişe'yi milletvekilliği döneminde üçüncü kez tutukladıkları bildirildi. Son olarak bir buçuk yıl süren idarî tutuklamanın ardından Kasım 2009'da serbest bırakmışlardı. Kafişe, milletvekilliği öncesi tutuklamalarıyla birlikte toplam 100 ay işgal devleti zindanlarında tutuldu. Bunların büyük çoğunluğunu da idarî tutukluluk hali oluşturuyor.

İşgal devletinin sadece Filistinlilere yönelik yürüttüğü idarî tutuklama uygulaması, bir kişinin herhangi bir suçlamaya veya mahkeme kararına bağlı olmaksızın sadece savcı kararıyla hapiste tutulması anlamına geliyor. Savcı bu tutuklamanın süresini istediği kadar uzatabiliyor.

Bulunduğu bölgedeki aşiretlerin de ileri gelenlerinden olan Dr. Hatim Rabah Kafişe'nin aile çevresi aynı zamanda işgal devletiyle işbirliği içinde hareket eden Abbas yönetiminin de hedefinde yer alıyor. Hatim Kafişe'nin kardeşi Subhi Kafişe de Abbas zindanlarında tutuluyor.

Milletvekili Kafişe'nin Tutuklanmasına Tepkiler

Siyonist işgal güçlerinin bugün sabah Filistin Parlamentosu üyesi Dr. Hatim Rabah el-Kafişe'yi tutuklamasına Batı Yaka ve Gazze'deki İslâmî hareket mensubu milletvekilleri şiddetle tepki gösterdi. Milletvekilleri, işgal devletinin İslâmî hareket mensubu milletvekillerini davalarından ve halklarından uzaklaştıramadıklarını görünce onlara baskı uygulamak için böyle yeni bir saldırı kampanyası başlatmaya yeltendiğini, Kafişe'nin evine yapılan baskının onun işaretlerini taşıdığını dile getirdiler.

İslâmî hareket mensubu milletvekillerinin bugün (18 Ekim Pazartesi) yayınladıkları açıklamada işgal devletinin Filistin halkına ve temsilcilerine yönelik uygulamalarının adeta "normalleşmiş uygulama" gibi lanse edildiğine, gerçekte ise bu gidişatın çok tehlikeli bir görünüm arz ettiğine, halkların tarihlerinde benzerlerinin görülmediğine dikkat çekildi.

Açıklamada işgal devletinin 2006'da gerçekleştirdiği tutuklama kampanyasında Filistin hükümetinin ve parlamentosunun Batı Yaka bölgesindeki tüm mensuplarının tutuklandığı, daha sonra onların Filistin'in oluşturduğu bütünden koparılamayacağı anlaşılınca yeniden halklarının bağrına döndükleri fakat yeniden aynı oyunun oynanmasına çalışıldığı hatırlatıldı.

Milletvekillerinin ortak açıklamasında işgal devletinin Kafişe'yi tutuklamasının gerçekte onun iflas ettiğini ve yeniden, kararlı tutumları değiştirmede başarılı olamayacak politikaya dönmeye çalıştığını gösteren bir suç olduğu ifade edildi.

Milletvekilleri Arap dünyasını ve İslâm âlemini işgal devletinin uyguladığı şiddet karşısında ortak tavır sergilemeye ve uluslararası kurumlar, mahkemeler nezdinde geniş çaplı kampanya yürütmek suretiyle onun elini bağlamak için harekete geçmeye çağırdı.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

HABERE YORUM KAT