1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Midyat Saldırısında Can Kaybı Sayısı 6’ya Yükseldi
Midyat Saldırısında Can Kaybı Sayısı 6’ya Yükseldi

Midyat Saldırısında Can Kaybı Sayısı 6’ya Yükseldi

Mardin'in Midyat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 3’ü polis 6 kişi hayatını kaybetti. En az 30 kişi de yaralandı.

09 Haziran 2016 Perşembe 11:37A+A-

Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Kadın polis memurları Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısı da 3'e yükseldi.

Saldırıda ağır yaralanan bir kişi Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan polis memurlarından biri daha kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu.

Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi.

Midyat saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükselirken; aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 50 yaralının tedavileri ise Midyat başta olmak üzere Mardin, Batman ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde sürüyor

İstanbul Vezneciler'de dün yaşanan saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, "Bariyerler sayesinde, çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen, tabii yaralılar oldu. 30 küsür yaralımız var" diye konuştu ve şunları ekledi:

"Katil PKK... Yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde hem kırsalda üzerlerine gitmeye devam edeceğiz.  Bu olay miletimizi üzüyor, yaralıyor, teröre karşı infiali artırıyor. Bunu anlayışlı karşılıyruz. Ancak vatandaşlarımıza zarar vermemek adına titiz çalışma yapıyor güvenlik güçlerimiz."

Bombalı araç Emniyet'e girmeye çalışırken bariyerlerde patlatıldı. Saldırıda yaralananlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın şiddetiyle çok sayıda binada büyük hasar oluştu.

Öte yandan gazeteciler Sertaç Kayar, Hatice Kamer ve Mahmut Bozarslan olay yerinde toplanan bir grup tarafından tartaklandı. Hastaneye kaldırılan gazetecilerin durumu iyi.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT